EUEurópa

Uniós pénzből alakítottak ki új orvosi rendelőt Salgótarjánban

rtl.hurtl.hu

2023. november 9. 5:14

Négy alapellátást nyújtó praxist helyeztek el az épületben.

Új orvosi rendelőt alakítottak ki Salgótarjánban, az Acélgyári úton, az európai uniós támogatással megvalósított fejlesztés nyomán az egészségügyi létesítmény négy alapellátó praxisnak ad helyet.

Malina Tamás, a polgármesteri hivatal pályázati referense az MTI-vel közölte: az önkormányzat több mint 130 millió forint támogatást nyert el a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.

Négy alapellátást nyújtó praxist – fogorvosi rendelő, felnőttek két háziorvosi körzete, valamint hajléktalanok ellátására működtetett háziorvosi körzet – integráltak az új létesítménybe.

 Ehhez felújították a kétszintes ingatlant, a szükséges rendelőhelyiségek mellett kialakították a személyzeti kiszolgálóegységeket, valamint a mosdókat, a tárolókat és a gépházat. Az épület korszerű nyílászárókat kapott, központi fűtést építettek ki, a délkeleti tetőre pedig napelemeket telepítettek. A projekt része volt az Ady Endre úti védőnői körzet fejlesztése is: a szolgálat az alapeszközök és berendezési tárgyak mellett prevenciós eszközöket is kapott.

Nyitóképünkön a rendelő régi épülete látható. – Fotó: Google Street View

#Európa#salgótarján#orvosi rendelő#uniós pénz#uniós támogatás

Címlapról ajánljuk