EUEurópa

420 millió forintot adott az Európai Unió a katasztrófavédők új raktárára

rtl.hurtl.hu

2023. november 7. 18:23

Október végétől működik az új épület.

420 millió forintos, vissza nem térítendő EU-s támogatással, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság új raktárának építése Budapesten, derül ki a Belügyminisztérium közleményéből. A csarnokot október 24-én adták át, írja az MTI.

A projekt a katasztrófavédelem tárolási kapacitásait bővíti. Az új létesítmény nagyjából hétszázkilencven négyzetméteres, hatméteres belmagasságú, fűthető könnyűszerkezetes csarnok. A jelentős karbantartást nem igénylő raktárépület tetejére telepített napelemekkel részben biztosítható a fűtés és az elektromosenergia-ellátás. A csarnokot targoncás, raklapos rakodásra alkalmas állványrendszerrel, belső világítással, rakodást, árufogadást, kiadást segítő elektromos raktárkapukkal szerelték fel.

Itt kapnak helyet a Belügyminisztérium Állami Céltartalék részét képező védekezési anyagok, eszközök, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság részére raktározott anyagok, valamint a korszerűtlen, nehezen megközelíthető sződligeti raktárban tárolt ár-, illetve belvízvédekezési anyagok, eszközök.

 A projekt keretében elektromos villástargoncát is beszerzett a szervezet. Az új raktárcsarnokban összevontan tárolt készletek lehetővé teszik a központi szervek gyorsabb reagálását és a műveletek logisztikai támogatásának mihamarabb történő elkezdését.

Nyitókép: MTI / Hegedüs Róbert

#Európa#eu#forrás#pénz#raktár#katasztrófavédelem#belügyminisztérium

Címlapról ajánljuk