Engedélyezi a Richter készítményét az EBAz endometriózis tüneti kezelésére való készítményről van szó.
EUEurópa

Endometriózis tüneteit kezelő készítményt dobhat piacra a Richter az EU-ban

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 13:25

A gyógyszergyártó szerint a Ryeqo engedélye hatékony tüneti kezelést tesz lehetővé sok endometriózissal élő számára.

Engedélyezi az Európai Bizottság a Richter egyik készítményének forgalmazását az endometriózis tüneti kezelésében, írja az MTI a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett kibocsátói tájékoztásának alapján.

A gyógyszergyártó szerint a Ryeqo engedélye hatékony tüneti kezelést tesz lehetővé sok endometriózissal élő számára. Hozzátették, hogy a Richter vezető vállalat szeretne lenni a női egészségügy területén, ezért fontosnak tartja, hogy szélesítse az alapvető innovatív termékek terápiás elérhetőségének kiterjesztését.

Az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency, EMA) 2021 júliusában hagyta jóvá a Ryeqót a méhmiómák középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére. A Richter 2022 októberében nyújtotta be a törzskönyvezés iránti változtatási kérelmet az endometriózis tüneti kezelésére olyan nőknél, akik korábban endometriózis gyógyszeres vagy sebészi kezelésében részesültek.

Az EMA Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága szeptemberben adott pozitív véleményt a Ryeqo törzskönyvének II-es típusú változtatási kérelméhez, amely a gyógyszer alkalmazásának kiterjesztésére az endometriózis tüneti kezelésére való kiterjesztésére vonatkozik.

Nyitókép (illusztráció): Róka László / MTI / MTVA

 

#Európa#richter gedeon#richter#gyógyszer#endometriózis#kezelés#tünet

Címlapról ajánljuk