Életmód

A „színvonalas egészségüggyel” biztatják az amerikaiakat, hogy költözzenek Magyarországra

rtl.hurtl.hu

2024. április 17. 18:27

A magas megélhetési költségek elől menekülő amerikaiaknak készült összeállításban bukkant fel hazánk.

A Technabob nevű életmód-portál szerint Amerikában igen magasak a megélhetés költségei, ezért érdemes lehet megfontolni az amerikaiak számára, hogy külföldre költözzenek. 15 országot gyűjtöttek össze, ami szerintük jó választás lehet a lakhatás költségeit, az egészségügyi ellátást, az oktatást, a rezsit, az élelmiszerárakat és a nyugdíjellátást figyelembe véve.

A meglehetősen felületes összeállítás Mexikót teszi első helyre, szerintük a közép-amerikai ország fantasztikus választás a magas életszínvonalra és spórolásra egyaránt vágyó amerikaiak számára, akik jobban kijöhetnek ott a pénzükből, és megfizethető egészségügyi ellátást is igénybe vehetnek, ami vonzó lehet a nyugdíjasoknak.

Vietnám szerepel a második helyen, amelynek nagyvárosaiban a cikk szerint havonta 500-1000 dollárból ki lehet jönni, és el lehet helyezkedni angoltanárként, vagy az ország techiparában, míg a fejlődő gazdaság ígéretes lehetőségeket kínál a vállalkozóknak és befektetőknek.

Sorrendben Portugália, Csehország, Thaiföld, Costa Rica, Ecuador, Spanyolország, Malajzia, Lengyelország, Tajvan, Kolumbia, Görögország és Uruguay következik,

de bennünket természetesen az érdekel a legjobban, hogy mit írnak a lista utolsó helyén szereplő Magyarországról.

„Magyarország meggyőző lehet azoknak, akik az elköltözést fontolgatják az Egyesült Államokból. A megélhetés költségei mintegy 51 százalékkal alacsonyabbak, de ez nemcsak az alapvető dolgokra vonatkozik. A magyar egészségügyi ellátás egyszerre magas színvonalú és hozzáférhetőbb, alacsonyabb költségekkel.

Ráadásul a tömegközlekedés 60 százalékkal olcsóbb, jól szervezett és kiterjedt, a legtávolabbi helyeket is lefedi. A magyar egyetemek számos képzést kínálnak az amerikai felsőoktatásnál jóval alacsonyabb áron. Tegyük ehhez hozzá a helyiek vendégszeretetét, és megvan a recept a sikerre” – állítják.

Arra a cikk nem tér ki, de a Híradóban beszámoltunk róla, hogy a hazai kórházak adósságai miatt már osztályok kényszerülnek bezárni.


Nyitókép (illusztráció): MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

#Életmód#amerikai egyesült államok#költözés#megélhetés

Címlapról ajánljuk