Életmód

Otthonra lelt a kismalac, amit focilabdának használtak egy népünnepélyen

Medvegy GáborMedvegy Gábor

2024. február 21. 19:29

Malackát egy bátor járókelő mentette meg.

Egy New Orleans-i ünnepségen egy arra járónak tűnt fel, hogy amit három férfi rugdos, az nem focilabda, hanem egy kismalac – derül ki a CBS News tudósításából. A járókelő odament és kérte a férfiakat, hogy adják oda neki az állatot, amibe ők belementek, és a kismalac állatvédőkhöz került. Egy helyi állatkórházban vizsgálták meg, ahol egy asszisztens Malackának nevezte el.

A Humane Society of Louisiana állatvédő szervezet vezetője, Jeff Dorson a Facebookon azt írta, hogy a Mardi Gras nevű népünnepély zűrzavaros hangulata sokakat késztet megkérdőjelezhető viselkedésre, így fordulhatott elő, hogy három felnőtt ember ezt tette a kismalaccal. „Legyünk hálásak ennek a bátor járókelőnek, aki kiállt Malackáért. Ez jó példa mindannyiunk számára, hogy merjünk szólni, ha szükség van rá” – közölte Dorson.


A Humane Society gyűjtést indított: az adományozók „digitális puszikkal” küldhettek pénzt Malacka ellátására, 1600 dollárt adtak össze. Úgy tűnik azonban, hogy hosszabb távra is sikerült gondoskodni a kismalacról: egy louisianai képviselő, Lauren Ventrella fogadta be, aki állatmenhelyet működtet.

Nemrég az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője, Nébald Olivér a Reggeliben beszélt kedvencéről, Tofuról, a 70 kilósra hízott törpemalacról.


Nyitókép: Facebook / Jeff Dorson

#Életmód#new orleans#malac#állatvédelem#állatkínzás#állatvédők

Címlapról ajánljuk