Életmód

Eddig rosszul játszottad az UNO-t: ezzel a szabállyal megnyerheted a karácsonyi kártyapartikat

Hamberger DávidHamberger Dávid

2022. december 22. 16:57

Csak az ellenfeleid meg ne tudják.

A karácsony közeledtével valószínűleg sokaknál előkerül a fiókban porosodó UNO, amit csak ünnepekor vesz elő a család. És még az is lehet, hogy hatalmas vitákat kavar az asztalnál egy-egy szabály nem ismerése, vagy rosszulértelmezése.

Az UNO célja, hogy megszabadulj a kezedben lévő összes kártyától, miközben növeli az ellenfelek kezében lévő kártyák számát – ennek egyik módja az, hogy leraksz egy húzókártyát, amely arra kényszeríti a következő játékost, hogy vegyen fel kettőt vagy négyet. kártyákat, majd kihagyják a sorukat.

Azon játékos, akik egy +4-es vagy +2-es lapot kap az előttük lévőtől, néha ráteszik a saját +2-es vagy +4-es lapjukat, hogy az utánuk következőt kényszerítsék még több lap felhúzására – tehát halmozzák a felhúzandó kártyák számát addig, amíg valakinek el nem fogy a „kártyafelhúzó” lapja.

Ismerős, ugye? Sokan így játszunk még a mai napig is, azonban a kártya gyártói szerint ez szabályellenes. Ez van, ha az emberek folyamatosan félreértik a szabályt, még akkor is, ha az UNO nagyon világossá tette:

„Ha valaki lerak egy +4-es kártyát, 4-et kell húznia, és a kimarad a körből. Nem tehetsz le +2-t, hogy a következő személy 6-ot húzzon. Tudjuk, hogy te sem így csinálod” – tweetelte ki az UNO.

Nyitókép: Getty Images/ picture alliance

#Életmód#uno#szabály#kártya#felhúzás#pakli#szabályzat

Címlapról ajánljuk