Életmód

Négymilliós Pokémon-kártyát hagyott el a posta Amerikában

Dévai LászlóDévai László

2022. március 30. 15:54

A tulaj most nemcsak magát a kártyát veszítette el, de a pénzt is, amit már kifizettek érte.

Paul Gallagher már régóta foglalkozik Pokémon-kártyákkal, ezek a kártyák lényegében befektetési tárgyakká váltak az elmúlt években, egy ritkább darabért akár egy autó vagy egy ingatlan árát is képesek kifizetni a gyűjtők – írja a WSB Atlantai kiadása.

Gallagher a hobbijából komoly üzletet csinált, állítása szerint a család kerestét nagyon megdobja, ha el tud adni egy értékesebb kártyát.

A férfi ezért igencsak dühös lett, amikor megtudjta, hogy az amerikai postaszolgálat (USPS) nagy valószínűséggel elveszített egy kártyát. A szóban forgó kártyáért nem kevesebb mint 13 ezer dollárt fizetett a kereskedő, ez nagyjából 4,3 millió forintnak felel meg mai árfolyamon.

Gallagher még decemberben adta postára a gyűjtői darabot, de a postán hónapok óta nem tudják kideríteni, hogy hol lehet a küldemény.

A Pokémon-kártyákat gyűjtő közösség rendszeresen panaszkodik az amerikai postára, mert a különösen értékes kártyák sokszor elkeverednek a rendszerben. A szervezet a munkaerőhiánnyal és a leterheltséggel magyarázza az elhagyott csomagokat és rendszerint megpróbálják kártérítéssel rendezni, ha valami elhagynak.

A gond ebben az esetben az, hogy a posta egy elhagyott, általános biztosítással feladott csomagért rendszerint csak pár száz dolláros összeget szokott fizetni.

Paul Gallagher egyelőre reménykedik, hogy előbb vagy utóbb felbukkan valahol a kártya, amin így lényegében kétszer is bukott.

#Életmód#pokémon#kártya#gyűjtés#posta#elhagyott csomag

Címlapról ajánljuk