CinemaKlub

10 érdekesség, amit még biztosan nem hallottál A dzsungel könyvéről!

rtl.hurtl.hu

2018. október 22. 10:00

Ma este Maugli kalauzol el titeket a dzsungel mélyére! A dzsungel könyve 20:10-től az RTL Klub műsorán!

1. Louie király kincsei között ott van Dzsinni lámpása is az Aladdinból.

2. Balu karaktere annyira hatalmas és részletesen kidolgozott, hogy képkockánként öt órába telt a renderelése.

 


3. Bár a történet Indiában játszódik, a film minden egyes jelenetét egy Los Angeles-i stúdióban vették fel. A helyszíneket speciális effektekkel alkották meg.

4. Ben Kingsley (Bagira eredeti szinkronhangja) úgy írta le a karakterét, mint egy katonát: „Valószínűleg egy tábornok. Ez egyből észrevehető abból, ahogy beszél, ahogy mozog, és az erkölcsi szabályaiból.

5. Ez az első olyan feldolgozása A dzsungel könyvének, amiben Ká, a kígyó női hangon szólal meg. Az eredeti angol szinkronban a Marvel-filmek Fekete Özvegye, Scarlett Johannson szólaltatja meg a kígyót.

 


6. Maugli mellkasán egy „R” betűt formázó sebhely látható, bal vállán pedig egy „K”-t formáló heg. Ez egy szándékos utalás A dzsungel könyve megalkotójára, Rudyard Kiplingre.

7. A rendező Jon Favreau mindegyik gyermeke „szerepel” a filmben. Fia, Max egy farkaskölyök hangját adta, két kislánya Brighton Rose és Madeline pedig közösen szinkronizáltak egy másik kisfarkast.

8. Ha már Jon Favreau: tudtátok, hogy ő rendezi a jövőre érkező Oroszlánkirály feldolgozást is?
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#lionking

A post shared by Jon Favreau (@jonfavreau) on


9. Jamie Dornan, A szürke ötven árnyalata filmsorozat sztárja eredetileg egy Hathi nevű elefántot szinkronizált a filmben, a végleges verzióból azonban kivágták azokat a jeleneteket, ahol az elefántok megszólalnak.

10. Maugli szerepére közel kétezer gyereket hallgattak meg. A készítők választása végül az újonc Neel Sethire esett, aki az első meghallgatása után egyből megkapta a munkát.
 

#CinemaKlub#a dzsungel könyve#maugli#balu#film#mozi#jon favreau#érdekességek#10

Címlapról ajánljuk