Műsorújság
RTL Most

Íme, 10 érdekesség az Aladdinról

A kilencvenes évek igazi aranykor volt a Disney számára, az egyik legemlékezetesebb meséjük pedig egyértelműen az Aladdin. Most tíz érdekességet olvashattok az egyik legjobb Disney meséről.

1. Robin Williams (Dzsinni eredeti hangja) annyit improvizált a szinkronmunkálatok során, hogy a film forgatókönyvét nem jelölhették a legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-díjára.

2. Ugyanígy Robin Williams improvizációinak köszönhetően, közel 16 órányi hanganyagot rögzítettek a munkálatok során.

3. Az első forgatókönyvverziókban Jafar sokkal inkább volt hirtelenharagú, papagája Iago pedig inkább egy kimért, nyugodt, brit úriemberre hasonlított. Ezeket a személyiségjegyeket később felcserélték, mivel a hirtelenharagú Jafar nem volt elég komolyanvehető és félelmetes.

4. Az X-Men filmek Xavier professzora, Sir Patrick Stewart azt nyilatkozta egy interjúban, hogy karrierje egyik legfájóbb pontja, hogy egyeztetési problémák miatt nem vállalhatta el Jaffar szinkronizálását.

5. Ha megfigyelitek, minden alkalommal, amikor Aladdin hazudik, a turbánja egy tolla az arcába hajlik.

6. Dzsinni több hírességet is imitál a mesében, de még így is akad jó pár, amit kivágtak a végleges verzióból. Többek között John Wayne, és George W. Bush is ilyen.

7. Az Aladdin volt az első olyan animációs film, ami több mint 200 millió dolláros bevételt hozott világszerte.

8. Jázmin hercegnő kinézetét két személyről mintázták. Az animátor Mark Henn húgáról, valamint Jennifer Connelly színésznőről.

9. Iago eredeti szinkronjaként Danny DeVito és Joe Pesci is szóba jöttek. DeVito végül az öt évvel későbbi Herkulesben kelthetett életre egy karaktert a hangjával, Ő volt Phil, a főhős mentora.

10. Míg az eredeti Aladdin történet, az Ezeregy éjszaka meséiből, Kínában játszódott, addig a mese már a Közel-Keleten.

Most pedig, hogy sikerült ráhangolódni a Disney klasszikusára, semmiféleképpen se felejts el az RTL Klubra kapcsolni péntek este, 20:40-kor, hogy megnézd az Aladdint. Ha pedig nem lenne elég egy mese péntekre, az Aladdin előtt 19:00-tól ne maradjatok le a Pocahontasról se!

Forrás: Imdb, Tumblr

Legnézettebb videók