CinemaKlub

6 kutyás film, amelyek mindegyike a szívünk közepe!

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2018. január 26. 13:07

A legjobb barát, aki egy ember mellé szegődhet, csakis egy kutya lehet. Szerencsére rengeteg ilyen történetet nézhettünk már meg a mozikban, ezért össze is gyűjtöttük most azokat közülük, amelyek miatt tutira sóvárgunk majd egy kiskedvencért.

Akik szerencsések, mindennap átélhetik, milyen érzéseket válthat ki az emberből, amikor együtt él egy kutyussal. A legjobb barát, aki egyetlen pillantásával, vagy édes odabújásával rendbe teszi a lelkünket.

Megannyi ilyen filmet láthattunk már, beszéljünk akár mesékről vagy éppen egészestés filmekről. Beethoven, Lassie vagy éppen a 101 kiskutya a nagy klasszikusok közé tartoznak, de nem kell a régmúlt filmjei között kutakodnunk, hogy szerethető történetekre találjunk.

Ma este 21:45-kor jön a Kutyahideg című film az RTL Klubon – a főszerepben Paul Walkerrel és huskey kutyusaival –, és pont emiatt gondoltuk, hogy ideje azokkal a történetekkel is foglalkoznunk, amelyekben az ember legjobb barátai a főszereplők! Előre szólunk, hogy nagy részük heves könnyezést és mérhetetlen szeretethiányt válthatnak ki az emberből.

1. Egyik kopó, másik eb

Egy igazi Tom Hanks klasszikus, amiben a színész bebizonyította, hogy nemcsak emberekkel, élettelen labdákkal, de kutyákkal is képes olyan kémiát teremteni a kamera előtt, hogy a mai napig belénk égtek a film legjobb jelenetei. Ahogy a nyáltól tocsogó Hooch-csal verekszik és üvölt… bárcsak velünk is így ordítana egyszer.

2. Kutyám, Jerry Lee

A ’89-es mozi (és folytatásai) ma már őskövületnek is számíthatna, de helyette inkább soroljuk az ikonok közé. Ez a film ugyanis az akciódús rendőrsztorikat társította a vígjátékokkal, amit megfűszerezett egy kis bajtársias és szeretetteljes kutya-rendőr kapcsolattal is. Jim Belushi és filmbeli társa Jerry Lee barátsága nem indult túlzottan fényesen a film elején, a végére azonban annál inkább érzelgőssé vált. Emlékeztek még arra, amikor Dooley a meglőtt kutyus testét cipeli?

3. Minden kutya mennybe megy

Fura, de gyerekkorunk egyik kedvenc meséjét nagyon sokan egyáltalán nem ismerik. Persze, tény, hogy a német juhász Charlie életével foglalkozó történet helyenként meglehetősen komoly témákat vet fel – alvilági játékok, gyilkosság, halál, árvaság –, de ezt is nagyon okosan csinálja.

4. Hacsi – A leghűségesebb barát

A film, amitől mindenki óva intett minket. A világ egyik legragaszkodóbb kutyusa, egy shiba inu az egyik főszereplő benne, illetve az sem elhanyagolható plusz, hogy Richard Gere a másik. Egy igazán szomorú, mégis gyönyörű történet arról, mi történik egy kutyussal, amikor elveszíti a legfontosabb és legjobb barátját, a gazdiját. Zsepit és egy jó nagy párnát ajánlott bekészíteni előtte.

5. Egy kutya négy élete

Ebben a filmben több kutya szemszögén keresztül figyelhetjük meg, mennyire különböző sorsok várnak rájuk is. Hiába foghatnánk fel úgy az egész történetet, hogy egymásután négy kutyust is a szívünkbe zárhatunk, sajnos ez azzal jár, hogy mindegyiket el is veszítjük. Többször átélni, milyen érzés lehet elveszíteni egy kutyát...?

6. Marley meg én

Sokan kritizálják ezt a filmet, amiért túlságosan popcorn, túlságosan hatásvadász, de nyugodjunk meg: egy kutyus életét bemutató film, hogy ne lenne már érzelgős? Persze, néha eltúlzott szitukkal ábrázoljak, milyen is felnevelni egy kiskedvencet, de efelett is szemet hunyunk, főleg akkor, amikor a zsepinkbe sírjuk ki a bánatunkat a film végén.

#CinemaKlub#kutya#top 6#hacsi#kedvenc#kutyus

Címlapról ajánljuk