CinemaKlub

Jöhet 8 érdekesség a Holtodiglanról?

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2016. szeptember 16. 14:49

Miután szeptember 19-én országos premierrel érkezik az utóbbi évek egyik legjobb thrillere a Cool-ra, összeszedtünk pár izgalmas részletet a forgatásról és a színészekről!

Attól még, hogy megnézünk egy filmet, feldolgozzuk, végig izguljuk, akár még a kedvenceink toplistájára is felvéssük a címét, sok olyan kulisszatitokról lemaradunk, ami talán még inkább feldobhatja a filmélményt. Ennek fényében elmerültünk egy kicsit a David Fincher rendezésében készült Holtodiglan című alkotás részleteiben.

Talizzunk, de minek?

Ugyebár, minden forgatást megelőzően az összes színész összeül a rendezővel karöltve és végigveszik a szövegeiket, átbeszélik az egész filmet. Ez többnyire egy személyes összeröffenésen szokott megesni, azonban Fincherék kilógtak a sorból: ők egy össznépi internetes videókonferencia formájában zavarták le az egészet. Így a stáb tagjai igazából a forgatás előtt nem is találkoztak egymással személyesen.

Ki legyen a főszereplő?

A női főszereplő, a jégkirálynő külsejű Rosamund Pike lett, azonban nemcsak ő örült volna ennek a szerepnek. Reese Witherspoon is részt vett a történet jogainak megszerzésében, a film elkészülte után pedig bevallotta, hogy eredetileg ő szerette volna eljátszani a karaktert. Fincher azonban megváltoztatott mindent: miután elmondta az Oscar-díjas színésznőnek, hogy egy hideg, megközelíthetetlen nőt képzel Affleck mellé, Witherspoon belátta, ez biztosan nem illene hozzá.

Ha már Rosamundnál tartunk…

Mielőtt nekiálltak volna a forgatásnak, az első nap előtti éjjel a színésznő teljesen kikészült: rosszul volt és folyamatosan hányt. Valószínű, hogy ebben az izgalom is nagy szerepet játszott, hiszen ez volt az első olyan film, amiben tényleg főszerepet kapott. Azonban volt egy valaki, aki képes volt megnyugtatni őt. Kicsoda? Tom Cruise! A korábbi színésztársa csak ennyit mondott neki:

„Bízz magadban. Egy nagyszerű rendező kezében vagy. Készen állsz.”

 


Csillagokat látok!

Ha egy felvételben durvának kell lenni, akkor durvának kell lenni. Na, persze csak ésszel. Azonban, ha sokszor felveszik ugyanazt, akkor egy idő után a kis és óvatos ütések is fájdalmat tudnak okozni.

„Amikor kb. már 18-szor felvettük, ahogy Ben a falhoz üti a fejemet, konkrétan csillagokat láttam.”

Kettejük kapcsolatát amúgy is erősen meghatározta, milyen jeleneteket kellett eljátszaniuk éppen, hiszen sokszor egyáltalán nem beszéltek egymással, máskor pedig romantikázniuk kellett, ez pedig akaratlanul is kihatott rájuk. Pont ezért is megpróbáltak jobban odafigyelni egymásra.

Mindent a szerepért

Miközben Affleck bevallotta, hogy nem igazán kellett bármilyen kutatómunkát vagy fizikai felkészülést megejtenie a forgatás előtt, Pike eléggé nagy végleteket járt meg, hiszen hetek alatt kellett több kilótól megszabadulnia, majd újra visszanyernie őket. Viszont Pike állította, sosem volt még olyan jó formában, mint a Holtodiglanban.

Valaki tudna egy jó csábítót?

A filmben találkozhatunk egy fiatal, egyetemista lánnyal, aki gaz csábítóként jelenik meg a történetben. Azonban nem volt könnyű feladat olyan lányt találni, aki kikészíti a női nézőket, miközben a férfiak elolvadnak tőle. A megoldást Ben Affleck hozta meg: ő ajánlotta be a filmbe, hogy Emiliy Ratajkowskit, akit egy videóklipben látott.

Így fedezzen fel téged is a Ben Affleck!



Ha már szexjelenet, akkor tartson két napig!

Mármint a felvétele… a film egyik legmegdöbbentőbb ágytornáját konkrétan 2 napon keresztül vették fel, és a színészek több mint 36-szor öltöztek át. Egy eléggé komplex folyamat volt az egész, azonban a mozdulatok, vagy a „koreográfia” bonyolultsága miatt, csupán túl sokat kellett takarítaniuk.

Közönség a felvételen? Jöhet!

A film felvételei közben a környék lakosai annyira izgatottak voltak, hogy a közelükben egy hollywoodi produkció rögzül éppen, hogy székekkel vonultak ki a házaik elé és onnan nézték a munkálatokat. A helyi hatóságok felajánlottak a rendezőnek, hogy eltiltják őket onnan, azonban Fincher nem kért ilyet. Miért? Szerinte nagyon jól beleillett a film atmoszférájába, amiben amúgy is tömegek vették körül a Nicole Simpson házat.

És ha mindez nem lenne elég, szeptember 19-én (hétfőn) a Cool-on meg is nézhetjük az Oscar-díjra is jelölt mozit!

Forrás: themovienetwork, filmschoolrejects.com

#CinemaKlub#Cool#premier

Címlapról ajánljuk