CinemaKlub

Na, nézzük meg ezt a Rogue One előzetest!

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2016. április 7. 14:46

A héten már felpörögtünk a frissen kiadott Star Wars: Az ébredő Erő dokumentumfilmjeiért, most pedig tovább kínoznak minket: kiadták a legelső SW spin-off trailerét. És jól néz ki, nagyon-nagyon jól!

Azt már jó ideje tudjuk, hogy mióta a Disney felvásárolta George Lucastól a Star Wars jogait, nem lesz megállás a filmek terén. Az egy dolog, hogy a főszál tovább folytatódik három újabb nagy mozival – ezek közül Az ébredő Erő már megvolt, a nyolcadik rész pedig jelenleg is forog –, viszont ezekkel nem áll meg az élet. A sokoldalú és részletesen megalkotott SW-univerzum ugyanis rengeteg lehetőséget és sztorit tartogat, amit a stúdió rendesen ki is használ.

Ezek közül a Rogue One az első film, ami a mozikba kerül – december 16-án jön –, és ennek hatására már ki is dobták az első előzetesét. És meg kell hagyni, durván odatették magukat az alkotók. A hangulat, a karakterek, az akció, a feszültség és természetesen a zene… mind egyben van. Persze, nem kell felesleges álmok felé kergetni magunkat, ez nem teljesen az az atmoszféra, amit eddig ismerhettünk. Egy kicsivel komorabb és sötétebb.




Nem csoda, ez a történet egy ellenálló csoportról szól, élükön a Felicity Jones által életre keltett karakterrel – Jyn Elsóval –, akiknek a legfőbb célja a Halálcsillag elpusztítása. Itt már komolyan belemerülünk az ellenállók világába, egy kamikaze csoport segédletével.

Jyn Elso – ha lehet hinni a pletykáknak – egy árva, egy igazi bajkeverő, aki már fiatalkora óta magáról gondoskodik. Elég jól megy neki, ebben megegyezhetünk:




Mellette még felvillan Diego Luna is, aki betársul a lány lázadó hadjáratába. Ben Mendelsohn egy eléggé paráztató jelmezben villog, Forest Whithaker pedig már a puszta jelenlétével a frászt hozza ránk. Színészek terén tehát nem lesz hiány. Habár, bocs: hol volt ebből az egészből Mads Mikkelsen?!



Minket durván megvettek kilóra, úgyhogy egy darabig tuti, hogy ezt fogjuk nézegetni – elemzés és tobzódás céljából egyaránt.
 

Akkor, íme a trailer:

 

És akkor egy utolsó gondolat: az alábbi képen, szerintetek is tisztára úgy néz ki Jones, mint Jennifer Lawrence Katniss Everdeenként?



Képek: Tumblr
 
#CinemaKlub#rogue one#star wars#spin-off#felicity jones#forest whitaker#diego luna

Címlapról ajánljuk