CinemaKlub

Vajon mely filmeket szerettük a legjobban a kánikulában?

CinemaKlubCinemaKlub

2015. szeptember 13. 17:21

Sokaknak telt pihenéssel, utazással vagy épp fesztiválozással a forró nyár, de júniustól augusztusig rengetegen szórakoztak a hűvös mozitermekben is. A Minyonok mellé annyi popcornt és kólát fogyasztottunk, ami egy balatoni kikötőt is megtöltene.
 

Kép: UIP Duna-Film

Fáj a szívünk és sír a lelkünk, hogy vége a nyárnak, hiszen a forróság, a fesztiválok és moziteremben való hűsölés szent hármasa most egy ideig pihenőpályára kényszerül. Azonban a Cinema City-nek köszönhetően most egy picit bekukkanthatunk, hogy mennyire kattantunk rá a mozizásra a kánikulában (is). Mi aztán nem lepődtünk meg a dolgon, hiszen megszállott éltetői vagyunk a mozi-popcorn-jó filmek kombinációjának. Na, de akkoron lessük is meg, hogy miket szerettünk a legjobban a nyáron!

Jöjjenek az érdekességek!!!

A Cinema City országos hálózatában 2014-hez képest 15,5%-kal többen moziztak idén nyáron, melyből kiugró a július hónap volt.

Főként a régóta várt blockbustereknek köszönhetőek a kimagasló eredmények, illetve annak, hogy a nyár alatt 44 premierfilmet tűztek műsorra a mozikban. Június és augusztus között – országosan – a legtöbben a Minyonokra voltak kíváncsiak. A sárga rosszaságok történetét eddig az összes magyar moziban majd 700 000 ember látta. A Cinema City mozijaiba ellátogató nézők 18%-a, vagyis majdnem minden ötödik ember e kedves karakterek kalandjait választotta nyári szórakozásául.

A hálózat leglátogatottabb filmjeinek listáján második helyen a Jurassic World végzett, a harmadik legnézettebb film pedig Melissa McCarthy vígjátéka, a Budapesten és Balatonon forgatott Kém volt.

Kép: UIP Duna-Film

Emellett idén nyáron a fent említett filmek mellett olyan alkotásokat mutattak be, mint a Terminátor 5 - Genesys, a Mission Impossible új epizódja, a Titkos Nemzet, de remekül teljesített a Marvel legújabb produkciója a Hangya, amely a nyolcadik legnézettebb film lett a Cinema City nézőinek képzeletbeli top10-es listáján. Egyetlen európai filmként szerepel ebben a listában a tizedik helyen a Bazi nagy francia lagzik című francia alkotás.
 
Természetesen a kánikula idején sem maradhat el a popcorn és a kóla. Előbbiből 1174 négyszemélyes felfújható gyerekmedencényit ropogtattak a mozirajongók, utóbbiból 404 hasonló méretű medencét megtöltő üdítőt szürcsöltek el a nézők.
 
És akkor a most érkező filmekről még nem is beszéltünk!

Kép: Star Wars Facebook

„Az év vége még nagy sikerfilmeket tartogat, hiszen novemberben érkezik a Bond Spectre, majd az Éhezők viadala: A kiválasztott 2. része, karácsonyi ajándékként pedig a 2015-ös év legjobban várt mozija, a Star Wars 7: Az ébredő Erő, mely a magyar rajongók örömére a világpremierrel egy időben érkezik a hazai termekbe.” – mondta Buda Andrea a Cinema City PR – és marketing igazgatója.
#CinemaKlub#popcorn#kóla#Filmek#jurassic world#kém#cinema city

Címlapról ajánljuk