CinemaKlub

Ez történt a Star Wars Celebration 2015-ön

CinemaKlubCinemaKlub

2015. április 19. 17:33

Az utolsó nap apropóján összegyűjtöttük nektek az idei Celebration legfontosabb pillanatait.

Kép: YouTube
 
Mi az a Star Wars Celebration?

Leginkább úgy érdemes gondolni rá, mint egy többnapos rajongói fesztiválra, ahol a nézők találkozhatnak egymással, a film színészeivel és készítőivel. Az elsőt 1999-ben tartották Denverben, a Baljós árnyak okán, de azóta több államot is megjárt már a Celebration a tengerentúlon, sőt két európai helyszínre is eljutott. 2007-ben Londonban, 2013-ban pedig a németországi Essenben került sor az őrületre (2008-ban pedig a japán rajongók örülhettek).


Celebration Anaheim

Az ideit Anaheimben tartották, Kaliforniában, az elmúlt napokban (ápr. 16-19.). Több okból is mérföldkőnek számít a mostani alkalom, mivel itt mutatták be elsőként Az ébredő Erő második előzetesét, valamint a régóta várt Star Wars Battlefront első igazi kedvcsinálóját is. 


Star Wars: Az ébredő Erő

A második trailert nem más mutatta meg a rajongóknak, mint J.J. Abrams és Kathleen Kennedy. Ezen felül ott volt még az "új generáció" is, azaz Daisy Ridley, Oscar Isaac és John Boyega, a VII. rész főszereplői.

Kép: YouTube

Rajtuk kívül egy teljesen működő R2-D2 és BB-8 is felbukkant, pontosabban begurult a színpadra. Utóbbi az első trailerből ismert "focilabda" droid, amit nem (csak) számítógép segítségével varázsoltak a vászonra, hanem megépítették, és valójában létezik. Többek között mágnesekkel oldották meg, hogy a fej a helyén maradjon, és ne essen le, a végeredmény magáért pittyog:
 

Mielőtt megcsodálhattuk volna az új trailert, mondtak pár szót a nagy öregek is: Carrie Fisher (Leia hercegnő), Mark Hamill (Luke Skywalker), Peter Mayhew (Chewbacca) és Anthony Daniels (C-3PO).

Kép: YouTube

Miután ők is végeztek, következett a várva-várt trailer:
 

Akit érdekel, a teljes The Force Awakens panelt visszanézheti a YouTube-on, mivel élőben streamelték az eseményt. Érdemes, mivel közben 15 db forgatási fényképet is megmutattak a rajongóknak.


Star Wars Battlefront

Másnap debütált az első igazi Star Wars: Battlefront előzetes, amit jó ideje vártak már a játékos kedvű SW fanok, a videó pedig azt mutatta, amire számítottunk: lenyűgöző grafikát, akciódús csatákat, és Darth Vadert. Megjelenés november 17-én, hogy addig hogy bírjuk ki, az jó kérdés.
 


Star Wars Rebels

Nem akármilyen szereplők térnek vissza/bukkannak fel a Lázadók c. animációs sorozat második évadában, lesz izgalom bőven!
 


Ezek voltak tehát a Star Wars Celebration 2015 legfontosabb pillanatai, nincs más hátra, mint ülni és várni decemberig, Az ébredő Erő premierjéig. Messze van még, túl messze...
#CinemaKlub#csillagok háborúja#az ébredő erő#star wars#darth vader#luke skywalker#han solo#mark hamill#carrie fisher#Anthony Daniels#r2-d2#j.j. abrams#Videó#kép#trailer#rajongók#sci-fi#hírek

Címlapról ajánljuk