CinemaKlub

Eredetileg Lucas rendezte volna a Star Wars VII-et

Kaiser K. DávidKaiser K. Dávid

2015. január 13. 21:27

Sőt, már meg is kezdte a munkálatokat, de aztán az élet közbeszólt. Meg a Disney 4 milliárd dolláros csekke, ugyebár...

Lucas nemrégiben a USA Today-nek nyilatkozott legújabb alkotásáról, a Strange Magic című tündéres-elfes animációs musicalről, és valamilyen úton-módon szóba került a Star Wars is. A beszélgetésből kiderült, hogy Lucas már korábban nekiállt a hatodik, hetedik és nyolcadik rész előmunkálatainak, és eredeti tervei szerint csak azután adta volna el céget, hogy elkészül a Star Wars VII-tel, 2015. májusára. Igen ám, de egy új trilógia minimum 10 évnyi munkával járt volna, Lucas pedig nem akart ennyi időre elköteleződni, mivel már fontolgatta az új családalapítást. Pont jókor jött tehát a Disney ajánlata, Lucas pedig így indokolta döntését:
 

"Jobb, ha egy új dologból még az elején kiszállok, és nem veszek részt benne. Az idő sokkal fontosabb számomra, mint a pénz."


Valószínűleg mi is ezt mondanánk, ha olyan idősek és gazdagok lennénk, mint ő, de ebbe most ne menjünk bele, inkább emeljük kalapunkat, hogy Lucas a családot választotta a munka helyett. Ettől függetlenül azért dolgozgat ő, a Strange Magic-en kívül kisebb "kísérleti" filmeket készít, ahogy ő nevezi őket, és amikről egyelőre nem tudunk többet. Van azonban egy olyan vetülete is a Lucasfilm eladásának, amire talán eddig nem is gondoltunk: most már Lucas is rajongóként nézhet meg egy Star Wars részt.
 

"Az egyetlen dolog, amit sajnálok a Csillagok Háborújával kapcsolatban, hogy sosem láthattam [úgy mint mások] - sosem préselődhettem a székbe, amikor egy hajó áthaladt a vásznon. A következőt viszont úgy élvezhetem, mint bárki más."

 
Pedig korábban még arról szólt a fáma, hogy Lucas kreatív tanácsadóként segédkezik majd az új részeknél, de ez már akkor megdőlni látszott, amikor másfél héttel Az ébredő Erő trailer (alant!) megjelenése után kijelentette, hogy még nem is látta azt. Ejnye George... Lucas tehát off, Abrams on, új SW trailer májusban, premier pedig decemberben.
 

Kép forrása: Star Wars Archives FB
#CinemaKlub#george lucas#star wars#lucasfilm#disney#az ébredő erő

Címlapról ajánljuk