KERESÉS search-close

palota

20 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "palota"

Nurbanu kegyetlen gyilkos lenne?

A trónért való küzdelem nemcsak a hercegeket bolondította meg, hanem a szultánákat is. Nurbanu és Huricihan nyíltan gyűlölik egymást, de addig még sosem fajult el a beszélgetésük, vagyis a viták hevében - egy pofonon kívül – semmilyen más tettlegesség sem volt. Most azonban Nurbanu teljesen elveszítette az eszét és súlyos csapást mért ellenfelére, Huricihanra.

Szulejmán: mi volt a trendi a szultán udvarában?

Sok minden miatt lehet szeretni a Szulejmán sorozatot, de a fantasztikus látványvilágot mindenképpen érdemes kiemelni. Például a színpompás ruhákat, amelyek pontosan illeszkednek a szultán udvarának fényességéhez. A Szulejmán kori Oszmán Birodalom hatalmas volt és gazdag, nem véletlen, hogy szinte minden szereplő ruhája ragyogóan néz ki. Éppen úgy, mint azok a korhű öltözékek, amit egy divatbemutatón láthattunk pontosan 2 évvel ezelőtt a budapesti Olasz Intézetben.

Szulejmán újra bebizonyította, hogy övé a hatalom és az erő!

Amíg az uralkodó magatehetetlenül feküdt hetekig a palotájában, addig a birodalmában eluralkodott a káosz. A bizonytalanság és a félelem a janicsárok között is felütötte a fejét, melyről a már egészséges Szulejmán is értesült. A szultán miután megtudta, mi történt a katonák és Szelim között, azonnal cselekedett és súlyos büntetéssel sújtotta a janicsárokat.

Szulejmán élete veszélybe került?

Az uralkodót mostanában rengeteg minden nyomasztja: lánya válása, Musztafa eltitkolt házassága, Rüsztem felmondása, és közeleg a hadjárat. A mindig erős Szulejmán az egyik pillanatban összeesik, és úgy tűnik, nagyobb a baj, mint hinnénk.

Nem fogtok hinni a szemeteknek: Sümbül visszatért!

Az aga, mikor váratlanul meglátogatja őt Hürrem, először nem is hisz a szemének. A szultána és Sümbül között igen szoros kötelék alakult ki az évek során, egyszerűen vakon megbíznak már egymásban.

Mi történik? Szümbül örökre elhagyja a palotát?

Talán maga Hürrem se tudja, hogy az aga mióta szolgálja őt hűen, vagy azt, hogy hány éve is vezeti a háremet. De ennek ellenére mikor a szultána meglátja, hogy a legbizalmasabb szolgája élete legnehezebb pillanatait éli át, úgy dönt, itt az idő, és felszabadítja Szümbült.

Csodapalotákat építenek, mégsem azokban laknak

Ki a gazdagabb, ki tud még egy emeletet felhúzni a már meglévőkre, ki tudja cifrábbra, színesebbre, szobrosabbra építeni a saját palotáját. Bánffyhunyadon versenyeznek egymással a roma családok az újabb és újabb pazar ötleteket pedig indiai filmekből merítik. És hogy honnan van minderre pénzük? Arról mendemondák terjednek csupán.

Hivatalosan senki nem felelős a tűzvészért

Nincs felelőse a brutális tűzvésznek - ez derül ki a Híradó birtokába jutott rendőrségi határozatból. Az Andrássy úti palotának két éve égett porig a tetőszerkezete, most megszüntették a nyomozást az ügyben. A rendőrök egy férfi ellen nyomoztak, aki nyílt lánggal dolgozott a tetőn, amikor az kigyulladt, de a nyomozás alapján nem történt bűncselekmény. A határozatban írták azt is, hogy nem sikerült kideríteni, mi okozta a tüzet. A biztosító még mindig nem fizetett, a ház továbbra is lakhatatlan.

Sümbül aga senkit sem kímél

Nem telik el úgy rész, hogy ne fedeznénk fel az aga mókás grimaszát, sziporkázó humorát.  Sümbül most sem kímél senkit, pimaszul odaszól mindenkinek.

Ki volt valójában Hürrem, akiért I. Szulejmán képes volt a saját fiát megöletni?

Az okos nők hátulról mozgatják a szálakat, vagyis manipulálnak, miközben férjuruk erről semmit sem tud. Hürrem Szultána mestere volt ennek, a kisujjában volt az összes fortély és női szeszély

Szulejmán - 131. rész


szerző:
2015.07.08. 21:20
Szulejmán - 131. rész

Nigar jelenléte a háremben alaposan feldúlja Hatidzse és Mahidevran életét. A szultána azonnal Musztafa elé viszi az ügyet, ám Hürrem felkészülten várja a kihallgatást, és sikeresen megakadályozza, hogy a nőt eltávolítsák a palotából.

Szulejmán - 128. rész


szerző:
2015.06.17. 21:20
Szulejmán - 128. rész

Hürrem nem tudja időben megszöktetni Nigart, s ezzel az egykori szolgáló sorsa végképp kicsúszik a kezéből. Abban azonban biztos, hogy a gyermek él. Hatidzse terve beválik, és Firuze biztonságban eljut a szultán lakosztályába. Ezzel új fejezet kezdődik Hürrem életében, Firuze ugyanis teljesen elbűvöli Szulejmánt, és külön lakosztályt rendel számára. Musztafa nem szívesen indul útnak a palotába, hogy ideiglenesen átvegye apja helyét, fülig beleszeret ugyanis a szép és önfejű Helenába.

Fenyeget a török elnök


szerző:
2015.06.05. 18:35
Fenyeget a török elnök

Beperelte a török államfő az ellenzék vezetőjét, aki azzal vádolja, hogy a több mint 170 milliárd forintért készült palotájában aranyvécéje van. A török elnök a minap egy újság főszerkesztőjét is beperelte egy cikk miatt, és életfogytiglani börtönt kért rá.

Két milliárdért felépítenék a testőrségi épületet

2 milliárd forintból építené vissza eredeti helyére a kormány a budavári palota egykori testőrségi épületét. A Hauszmann Alajos tervezte építmény várhatóan kulturális funkciót kap, ám azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mit. A mellette állt egykori lépcsőt is újjáépítik, ez további 1 milliárd 300 millió forintba kerül majd.

1000 szobás Erdogan palotája


szerző:
2014.10.31. 18:30
1000 szobás Erdogan palotája

Fényűző palotába költözött a török elnök. Recep Erdogan 1000 szobás, 200 ezer négyzetméteres új rezidenciája 50-szer akkora, mint a washingtoni Fehér Ház. Az új épületet nemcsak mérete, de elhelyezkedése miatt is kritizálja a török ellenzék. A palota ugyanis természetvédelmi területen épült.
 

Várja látogatóit a fura vár hóbortos ura

Nincs a Bugaszegi Köztársasághoz hasonló hely az országban. Egy olyan vár ez, amelyet a tulaj több mint 10 év alatt egyedül, építési törmelékekből húzott fel, és ahová bárki betérhet.

Nem a méret a lényeg


szerző:
2012.02.15. 19:33
Nem a méret a lényeg

Van, aki azt szereti, ha házában elfér egy focipálya, más megelégszik egy ággyal és egy asztallal. Van, aki milliárdokat költ, más örül, ha néhány tízezret rá tud fordítani. Extrém paloták, és meglepően kicsi ékszerdobozok.

II. Erzsébet titkos, pazar gardróbja

A londoni kiállításon a brit királynő különféle ruháit és személyes tárgyait mutatják be.

Üres pezsgősüvegekből épített palotát

Az ukrán férfinak több mint 15 ezer darab üvegre volt szüksége az építkezéshez.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való