KERESÉS search-close

bataclan

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bataclan"

Egy éve volt a brutális támadás

Éppen egy éve ezen a napon történtek a párizsi terrortámadások. Összehangolt támadássorozatot indítottak Párizs több pontján akkor az Iszlám Állam emberei. Összesen 130-an haltak meg és több százan megsebesültek. A legnagyobb vérengzés a Bataclan koncertteremben volt: három férfi fegyverekkel és testükre erősített bombákkal felszerelkezve nyitott tüzet a bulizó emberekre. Csak ott 89-en haltak meg. A Bataclan egy év után újranyitott egy Sting koncerttel, amelyre mindössze félóra alatt elfogytak a jegyek.

BATACLAN: Egy éve történt a párizsi terrortámadás

Tavaly november 13-án este összehangolt támadássorozatot indítottak az Iszlám Állam terroristái Párizs több pontján, 130-an haltak meg és több százam megsebesültek, szombat este Franciaország szerte emlékeztek az áldozatokra.

Fókusz 2016-11-11


szerző:
2016.11.11. 17:25
Túlélők előtt lép fel az Eagles of Death Metal Párizsban

Három hónappal a 130 áldozatot követelő párizsi terrortámadások után a túlélők és az áldozatok hozzátartozói előtt ad kedd este koncertet az Eagles of Death Metal amerikai rockegyüttes a francia fővárosban.

Budapestre látogat a párizsi terrortámadáskor a Bataclanban koncertező zenekar

Elmaradt koncertjét pótolja február végén Budapesten az Eagles of Death Metal. Az együttes a párizsi terrortámadás idején a legtöbb áldozatot követelő helyszínen, a Bataclan klubban koncertezett.

Azonosították az utolsó támadót is

Három hét után a DNS-e alapján sikerült azonosítani a párizsi Bataclan színház harmadik támadóját. A 23 éves férfi, akárcsak két társa, felrobbantotta magát, miután 90 emberrel végeztek a koncertteremben. A fiatalember francia állampolgár, egy bankban dolgozott, de aztán Szíriába ment, az Iszlám Állam kiképzőtáborába. Onnan titokban tért vissza Franciaországba.

ZENE: A U2 és az Eagles of Death Metal egy színpadon

Az Eagles of Death Metal is fellépett a U2 hétfő esti koncertjén. A metálegyüttes a párizsi terrortámadások óta nem állt színpadra. Utoljára a Bataclan klubban zenéltek november 13-án, amikor a terroristák 89 nézőjüket meggyilkolták. A U2 is azon a hétvégén lépett volna fel Párizsban, de elhalasztották az eseményt a terrortámadás miatt. Most pótolták a koncertet, amelynek végén előbb  eljátszottak egy számot az Eagles Of Death metallal, majd átengedték nekik a színpadot.
 

Várandós az a magyar nő, akinek férjét a párizsi Bataclanban gyilkolták meg

A férfi a biztonsági szolgálat vezetőjeként dolgozott, az elsők között volt, akit a merénylők kivégeztek. A Blikknek nyilatkozott az özvegy egyik rokona. Elmondta, hogy a párnak már van egy hét éves kisfia, és nagy családot terveztek. Erről és a párizsi merényletekkel kapcsolatos legfrissebb hírekről is beszámolunk 18 órakor az RTL Híradóban.


 

Videóra vette a menekülést, majd golyót kapott

Egy francia újságíró a lakása ablakából filmezte le a Bataclan elleni támadás pillanatait. A Le Monde munkatársa a koncertterem hátsó kijáratának közvetlen közelében lakik. A lövéseket hallva kinézett az ablakon, és elkezdett filmezni a telefonjával. Nem sokkal később lement az utcára, hogy segítsen a sérülteken, de ekkor őt is meglőtték, a bal karján találta el egy golyó. Daniel Psenny részletesen leírta a Le Monde-ban, mit látott a támadás közben.

Egymást érik a támadások Franciaországban

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára a párizsi terrortámadásokat. Nem ez az első eset, hogy a Közel-Keleten verbuválódott szervezet Franciaország ellen fordul. Ők képezték ki azt a férfit, aki januárban a Charlie Hebdo támadás után vérengzett egy élelmiszer boltban. A szatírikus lap munkatársait ért mészárlást viszont nem ők, hanem az al-Kaida vállalta magára Mohamed próféta ábrázolása miatt.

A Bataclan színházban csaptak le


szerző:
2015.11.14. 18:00
A Bataclan színházban csaptak le

A Bataclan színházban követelte a legtöbb áldozatot a párizsi terrortámadás. Egy amerikai rockegyüttes koncertje közben mentek be a merénylők az épületbe, és válogatás nélkül lőni kezdtek az emberekre. Legalább 82-en haltak meg csak ezen az egy helyszínen. Többen is videót készítettek a történtekről.

Terror Párizsban – Percről percre

Több mint 120 halálos áldozata van a péntek éjszakai terrorhullámnak Párizsban, több helyszínen is volt vérengzés. Egy újságíró felvételt készített a pánikról, magyarok is voltak a merényletsorozat helyszínein. Az egész világ gyászol, máris sok nemzet ajánlotta fel segítségét Párizsnak a terroristák elleni harcban.


 

Legalább 128 halottja és 80 súlyos sérültje van a párizsi terrortámadásoknak

Péntek éjjel hét különböző helyszínen történt összehangolt terrortámadás a francia fővárosban. Párizs több pontján bombát robbantottak, egy zsúfolásig megtelt koncerthelyszínen pedig fegyveresek kezdtek lövöldözni, túszokat ejtettek és legalább 87 embert megöltek. Francois Hollande francia elnök szükségállapotot hirdetett.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való