Celeb vagyok, ments ki innen!

Vadon Jani kisgyerekként örül az őserdőnek

rtl.hurtl.hu

2008. szeptember 29. 8:45

A műsorvezető a természet megszállottja, és alig várja, hogy lássa a dzsungelt.


Vadon János missziónak tekinti, hogy az RTL Klub Celeb vagyok, ments ki innen! című reality-jének műsorvezetője lehet Sebestyén Balázs mellett. Nevéhez hűen Jani nagyon közel áll a természethez, ezért mint mondja, neki naponta fejfájást okoz látni, hogyan rongálják az emberek saját környezetüket. Kislányát, a hatéves Virág Hajnalkát is ebben a szellemben neveli.

– Újra meg kellene tanulnunk szimbiózisban élni a természettel és azon gondolkodni, hogyan kompenzáljuk a károkat, amiket a környezetnek okoztunk. Nekem az is örömet szerez, ha ki tudok feküdni pihenni egy rétre. Kik vagyunk mi, hogy felülírjuk ezeket a szépségeket? – mondta Vadon János az RTL Bulvárnak.

Balász műsorvezető-társának hatalmas élmény lesz az argentin esőerdő, hiszen olyan növényeket és állatokat láthat testközelből, amilyenekkel eddig nem találkozott. Jani komolyan veszi a természet szeretetét, a vegetáriánus életmód mellett is azért döntött, mert szerinte az állatoknak ugyanolyan joga van az élethez, mint az embereknek.

– Több okból is feledhetetlen lesz számomra ez a műsor. Eddig Berlinnél messzebb még nem jutottam, soha nem ültem repülőn, és láthatom, megérinthetem a dzsungel bámulatos élővilágát. Olyan vagyok, mint egy kisgyerek, elémgurítottak egy csomó üveggolyót, és hirtelen nem tudom, melyiknek is örüljek a legjobban.

Jánosnak feleségén és kislányán kívül van még egy szenvedélye, a sziklamászás. Ezzel a sporttal a kilencvenes évek közepén ismertette meg egy nagyon jó barátja, aki azóta sajnos már elhunyt. Halála után Jani sokáig nem ment magas kövek közelébe, de három éve egy másik barát meggyőzte, hogy kezdje el újra művelni ezt a hobbit. Akkor döbbent rá, hogy mennyire jól érzi magát, miközben a sziklákon felkapaszkodik. Ma már csak azt bánja, hogy élete első 35 évét enélkül töltötte el.

– Magyarország kőfejtőit, kőbányáit járjuk a barátommal. Kevesen tudják, hogy Budapesten és környékén is sok lehetőség van arra, hogy gyakoroljuk a sziklamászást. Persze annyira nagy sziklák nincsenek, mint külföldön, de én nagyon szeretem itthon felfedezni az új helyeket, és azt gondolom, nincs is elég idő arra, hogy a saját országunk tájait mind megismerjük.

A Celeb vagyok, ments ki innen! stábja kedden indul Argentínába. Jani izgatottan várja az indulást, és azt mondja, szívesen lenne akár a celebek helyében is, mert jobban szereti megélni az eseményeket, mint kívülről szemlélni. De a műsorvezetői feladatokat sem tekinti kevésbé izgalmasnak, főleg, hogy most valóban a természet lágy ölén töltheti el az elkövetkező heteket.

Címlapról ajánljuk