Celeb vagyok, ments ki innen!

Czene Attila nem számít dühöngő pumákra

rtl.hurtl.hu

2008. szeptember 12. 8:00

Kígyókra viszont igen. Reméli, hogy a mérget még a találkozás előtt kieresztik.

A Celeb vagyok, ments ki innen! valóságshow szenvedő hírességei között lesz olimpiai bajnok úszónk, Czene Attila is. Aki azt gondolja, hogy könnyebb dolga lesz edzett és sokat tapasztalt sportolóknak helyt állni a dzsungelben, mint egy törékeny nőnek, aki legfeljebb a tollat és a mikrofont emelgeti, lehet, hogy hatalmasat téved. Czene Attila egyáltalán nem érzi úgy, hogy jobban fogja bírni a zord körülményeket társainál.

– Lehet, hogy mi sportolók fogunk a legjobban meglepődni azon, hogy mennyire rosszul viseljük a kényelmetlenségeket. Igaz, hogy a testünket már sokszor leterheltük versenyre való felkészülések alatt, két edzés között viszont finom ételeket ettünk és sokat aludtunk a puha ágyunkban. A dzsungelben ilyen nem lesz – mondta el az RTL Bulvárnak Attila.

Az egykori úszóbajnok nem akarja magát azzal stresszelni az utazás előtt, hogy a valóságshow külföldi adásait nézi vagy elkezd koplalni. Szerinte a család aggódása éppen elég szellemi felkészítés, a szervezetét pedig nem akarja már itthon legyengíteni.

– Petra nagyon aggódik értem, akárcsak a szüleim és az anyósom. Azért vállaltam el a felkérést, mert Petra minden rossz érzése ellenére szabad utat adott nekem, és azt mondta, én tudom mit szeretnék, ő tiszteletben tartja a döntésemet. Persze ettől még továbbra is aggódik, és nem örül annak, hogy elmegyek.

Attila azt is elmesélte, hogy próbál „naivan” hozzáállni az esőerdőben töltött időhöz, és bízik benne, hogy talán mégsem lesz annyira veszélyes. Nem tart attól, hogy a semmiből előtűnik egy puma vagy jaguár, de pókokra és kígyókra számít. Viccesen azt is hozzátette, hogy először úgyis az operatőrt fogja megenni az a vadállat, amelyik mégiscsak betéved a forgatás helyszínére, hiszen a kameraman áll majd háttal.

– Remélem, hogy nem leszünk igazi veszélyben, hogy a pók és a kígyó foga nem lesz mérges. Szerintem inkább azt az ellenérzésünket kell majd leküzdeni, hogy ezeket az állatokat gusztustalannak tartjuk és ösztönösen félünk tőlük.

Czene szerint az sem biztos, hogy a férfiak bátrabbak lesznek a nőknél a veszélyes helyzetekben. Úgy gondolja, ha egy törékeny hölgy leküzdi a félelmeit és bebizonyítja rátermettségét, nemcsak meglepetést okoz, de elismerésekben is bőven részesülhet, hiszen a gyengébbik nemtől nem várják el a keménységet. A férfiaktól viszont igen, ezért egy megfutamodás nagyon kínossá válhat a nézők előtt.

– Hogy mennyire vagyok alkalmazkodó, az is ebben a néhány napban fog kiderülni. Elmúltam harmincéves, ilyenkor pedig már előjönnek olyan rigolyák, ami korábban nem volt jellemző. Szerintem a fiatalabbak sokkal bevállalósabbak. Viszont nekem, mint sportolónak a monotóniatűrésem talán nagyobb, mint másoké, akiket a sport nem szoktatott hozzá ahhoz, hogy minden nap ugyanazt végigcsinálja a siker érdekében.

Attila arra számít, hogy négy-öt nap után elér egy holtpontot, amikor már nagyon rosszul viseli majd a körülményeket. Lehet, hogy haza akar menni, lehet, hogy ki akarja szavaztatni magát a nézőkkel, de azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a holtponton való átlendülés után már bizonyítani akar. Szerinte ki fog derülni minden szereplőnél, hogy hajlandó-e megalázkodni a nézők előtt és könyörögni azért, hogy hazajöhessen, vagy derekasan végigharcolja a dzsungelben töltött napokat.

Címlapról ajánljuk