Celeb vagyok, ments ki innen!

Benkő Dániel

rtl.hurtl.hu

2008. szeptember 9. 12:53

Lantművész

Dániel Magyarország egyik legelismertebb lant- és gitárművésze, azonban egy ideje lázadó korszakát éli. A köztársasági érdemkereszttel és számos rangos elismeréssel díjazott művész az utóbbi időben meztelenkedésre adta a fejét, botrányaitól volt hangos a sajtó.

Szerepelt az RTL Klub Vacsoracsata című műsorában, most pedig a dzsungelben próbálja ki magát.

- Amikor felkértek a Celeb vagyok, ments ki innen! c. produkcióba, mennyit gondolkodtál azon, hogy belevágj-e?

Egyetlen perc erejéig sem gondolkodtam! A lehetőséget Isten ajándékának tartom, nem beszélve arról, hogy tíz éve nem nyaraltam… Most végre utazhatok. Mégpedig egy őserdőbeli környezetbe, ami tulajdonképpen nem is nagyon tér el a lakásomtól. Végső soron a Svábhegyen is dzsungellakó vagyok: ezer hangszer, millió állat, papírhegyek és festékek megfejthetetlen rengetegében élek.


- Mi az az elsődleges szempont, amiért igent mondtál a felkérésre?


Annyira magától értetődően jött az ajánlat, annyira nekem valónak tűnt ez a kihívás. Szerintem, a többiek meg is halnának nélkülem. Már készülök az argentin életmódra, darázsfészket rakattam be a kertembe, és rendszeresen csípetem magam a darazsakkal, hogy szokjam a gyűrődést.



- Voltak-e olyanok, akik határozottan le akartak beszélni erről a „küldetésről”?

A döntésemet senkivel sem egyeztettem, a hozzátartozóimmal ultimátumszerűen közöltem a tényt, hogy megyek. Nekik is csak azért mondtam el, mert meg kellett szervezni, hogy az őserdőben való tartózkodásom idején ki figyel az állataimra, ki tudja intézni a birtokkal járó kötelezettségeket. Ez nagyjából annyit jelent, hogy mindössze a nővéremnek, a lányomnak és a kedvesemnek mondtam el, mire készülök. De egyébként sem engedtem volna, hogy beleszóljanak, ahogy én sem szabom meg másoknak, mit csináljanak. Szerintem egyébként többen irigykednek, mint féltenek…


- Akarsz-e ezzel valakinek/valakiknek bizonyítani?

Soha senkinek nem akarok bizonyítani, így ezúttal sem. A dzsungel a szabadság maga, amiben én örömömet lelem. Ennek megfelelően örömforrásként fogom fel, nem bizonyítási lehetőségként. Olyan, mintha elmehetnék egy dzsungelegyetemre, ahol csak tanulni lehet. Végső soron, azt is tanulni kell, hogyan találjuk fel magunkat, hogyan fejlődjünk semmittevés közben.


- Mit vársz tőle, mit hoz majd ki belőled az ottani élet?


Szerintem engem nem fog megváltoztatni. Igyekszem, a jókedvemet előtérbe helyezni, pozitív lenni. A jó hangulat biztosítására, már előre megírtam a “Mi vagyunk a Celebek” c. számot, legalábbis a refrénjét már kitaláltam, a többit majd ott alakíthatjuk, együtt. Lelkileg teljes mértékben készülök már Argentínára, előre elképzeltem rengeteg dolgot, amiknek egy részét már le is festettem.


A Vacsoracsata óta vegetáriánus vagyok, szerintem ez jól fog jönni a dzsungelben is. Bár szükség törvényt bonthat…


Magammal szemben elvárásom az is, hogy kulturáltságot tanuljak a dzsungelben. Valamiért úgy érzem, hogy ott több emberséggel találkozhatom, mint Pesten. Talán mindenkit oda kéne szervezni, hátha EMBERKÉNT térne vissza. Éljen a civilizálatlanság!



- Mi az az egy személyes tárgy, amit magaddal viszel Argentínába?

Egy írástudó ember egyetlen dolgot vihet ide magával: könyvet. Tudom, normál esetben, ha az ember egyetlen könyvet vihet, a Biblia adná magát… De én inkább Eckhart Tolle: A most hatalma-t választom.


- Mit gondolsz, mi fog a legjobban hiányozni az itthoni dolgok közül?

Boldog vagyok, hogy mehetek – olyannyira, hogy nem is fog itthonról bármi is hiányozni. Bőven elég lesz nekem az a 9 ember, akihez alkalmazkodni kell – tán még sok is… Nem fog semmi hiányozni, sőt boldog vagyok, ha nem kell fogkefét, fogkrémet, szappant használni!


- Kivel fogsz szerinted nagyon jól kijönni, esetleg összebarátkozni?


Az emberiség a barátom – hát ez a 9 ember ne lenne az? Az igazat megvallva, két asszonynak már megfogott a dereka: Somának, Horváth Évának. Szerintem Horváth Éva azóta szerelmes belém, amióta behívott vendégszereplőnek a műsorába.



- Kivel nem fogsz szerinted kijönni?

Szabad emberek vagyunk, szabadon szerethetünk, szabadon utálhatunk bárkit. Biztos mindenkire sor kerül, akit éppen akkor, az adott pillanatban utálni fogok.


- Van-e valamilyen fóbiád, mitől félsz a legjobban?

A bezártságot nem bírom elviselni, hisz szabad ember vagyok. Itt egy körbezárt terület lesz, de azért bízom benne, hogy el tudok majd menekülni – ha más nem, egy fa tetejére!

Címlapról ajánljuk