Celeb vagyok, ments ki innen!

Bárdosi Sándor

rtl.hurtl.hu

2008. szeptember 3. 12:03

Olimpiai ezüstérmes birkózó, világbajnok szumós.

A 31 éves sportoló birkózóként kezdte pályafutását. Számos világ-, és európa-bajnoki éremmel büszkélkedhet, 2000-ben pedig a Sydney Olimpián kötöttfogásban ezüstérmet szerzett. Néhány éve a birkózás mellett belekóstolt a szumózásba is. A hobbiként kezdődő elfoglaltság csakhamar komolyra fordult, mára már Sanyi kétszeres európa- bajnok és súlycsoportjában megnyerte a thaiföldi világbajnokságot is.

- Amikor felkértek a Celeb vagyok, ments ki innen! c. produkcióba, mennyit gondolkodtál azon, hogy belevágj-e?

Nem sokat gondolkodtam, megtetszett a koncepció. Úgy éreztem, ez nekem való, jó és izgalmas műsor.


- Mi az az elsődleges szempont, amiért igent mondtál a felkérésre?


Mindig nézem a túlélő műsorokat, annyira jó, hogy végre már részese is lehetek egynek. Nem is beszélve arról, hogy kíváncsi voltam, hogy amit a képernyőn keresztül látunk, az tényleg a valóságot tükrözi-e. Most megtudtam, valóban semmi segítségünk nem lesz, a zéróval egyenlő körülmények között magunkra leszünk utalva. No és az is szempont volt még, hogy, soha nem jártam őserdőben.



- Voltak-e olyanok, akik határozottan le akartak beszélni erről a „küldetésről”?

Nem kértem ki senki véleményét, csak a szűk családnak mondtam el, egyébként titokban tartottam. Aztán, amikor kiderült, akkor sem volt ellenvetése senkinek sem.


- Akarsz-e ezzel valaki(k)nek bizonyítani?

Nem akarok senkinek bizonyítani. Arra vagyok kíváncsi, hogy beválnak-e azok a túlélési technikák, amikről olvastam, vagy amiket már láttam filmekben. No meg arra, hogy az RTL Klub által összeverbuvált csapat mennyire jön majd ki egymással.


- Mit vársz tőle, mit hoz majd ki belőled az ottani élet?


Nagyon remélem, hogy ott is a talpamra esek majd! Szeretném, ha elég ügyes és leleményes lennék ahhoz, hogy az ottani élőkörnyezetünkbe is kényelmet tudjak varázsolni, otthonossá tudjam tenni mások számára is. Szerintem segíteni fogok, ha segíteni kell. Gyanítom, hogy a csajok hamar haza akarnak majd jönni, de én ki fogok tartani.



- Mi az az egy személyes tárgy, amit magaddal viszel Argentínába?

Többféle dologban gondolkodom, leginkább olyan eszközökre, amelyekkel sportolni lehet, vagy olyanokra, amelyek kényelmi szempontokat szolgálnak. De az is felmerült bennem, hogy kedvenc vákuum-szivattyúmat viszem magammal. Hogy miért? Mert ez olyan jól mutatna az őserdőben!


- Mit gondolsz, mi fog a legjobban hiányozni az itthoni dolgok közül?

A tévém, a telefonom, a kocsim, különböző kényelmi és technikai eszközök, internet, szóval elég sok minden, amiket rendszeresen használok. Én például tévére alszom el. Van egy csatorna, ahol éjszaka második világháborús dokumentumfilmeket adnak, ezeket pedig egy végtelenül monotom hang mondja alá – erre szoktam elaludni, és nyílván ilyen kint nem lesz. Azon gondolkodtam, hogy megkérem lantművészünket (Benkő Dániel), vagy Győzikét, hogy meséljenek valamit, aztán majd arra elalszom… De Győzikét még ki is akarom fárasztani, túl sok energia van benne.


- Kivel fogsz szerinted nagyon jól kijönni, esetleg összebarátkozni?


Horváth Évivel nagyon jó barátok vagyunk, remélem, ez nem fog változni kint sem. Győzivel és Czenével is jóban vagyok, bár nem járunk össze rendszeresen. Itt talán jobban megismerhetjük egymást.



- Kivel nem fogsz szerinted kijönni?

Szerintem ilyen nem lesz. Ha fel is idegesítenek, nem vagyok haragtartó, nem hiszem, hogy valakivel is összerúgnám a port. Benkő Dániel meglehetősen furcsa madár, tőle tartok egy kicsit, viszont másik oldalról nézve ő is érdekes ember, jókat tud mesélni. Szerintem a csajokkal lesz keményebb a helyzet, ők hiúak, itt meg nem lesz fésű, tükör, sminkkészlet, így valószínűleg ezzel egyenes arányban lesznek egyre inkább fusztráltabbak, harapósabbak.


- Van-e valamilyen fóbiád, mitől félsz a legjobban?

Fóbiám nincs. Olyan dolgoktól félek, amit nem lehet befolyásolni, pl. egy komolyabb betegségtől. Azt jobb szeretném inkább elkerülni.

Címlapról ajánljuk