Tomán Szabina

Tomán Szabina

Aktuális információk:

Tomán Szabina sikeres üzletasszony, a Toman Lifestyle Kft. elnöke, a Toman életmódprogram megalkotója, az egészséges és fenntartható fogyás elkötelezett szószólója, 2 gyermek édesanyja. 15 év modellkarrier után 8 éve építi saját vállalkozását, több mint 10 000 ember életmódváltása, több mint 55 000 leadott kilogramm köszönhető a Toman életmód-programnak. Közel 30 Toman Diet szalon működik Magyarországon, az elmúlt években a nemzetközi terjeszkedés is megkezdődött. A Hihventures StartupHER női vállalkozói programjának mentora 2019 óta, a  Glamour, Women of the Year az Év Vállalkozója kategória 2019-es nyertese, az Ernst & Young az Év Üzletembere díj Életminőség Fejlesztése különdíj 2019-es jelöltje.

 

Rövid életrajz:

  • Középiskolai tanulmányai: tatabányai TISZKK Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép és Szakiskola, kereskedelmi szakon
  • 1999: Bárdos László Gimnázium, érettségi
  • 1997: 15 éven keresztül élvonalbeli divatmodell, nemzetközi kifutók meghatározó szereplője
  • 2005: Dunaújvárosi Egyetem, Művelődésszervező és kommunikáció szakirány
  • 2012: Kislánya születése után az egészséges életmód elkötelezett híve
  • 2015: Tomán Lifestyle Kft. alapítója
  • 2016: Mára közel 30 magyarországi franchise szalonnal rendelkező hálózat tulajdonosa
  • 2017: Romániában, Bukarestben is megnyílik az első szalon, elindul a franchise hálózat nemzetközi terjeszkedése

 

A Toman sztori és érdekességek:

Tomán Szabina egyedüli tulajdonosa cégének. Három év alatt lett félmilliárdos vállalkozása. Amikor a létszámuk megnőtt, az mindenképpen fordulópont, ma már egy kis vállalkozásból épít nagyvállalatot. Nem a saját hálózatát növeli, másfajta üzleti modellt követ, a franchise hálózat fejlesztése mellett döntött. Fordulópont volt még a cég életében az első nemzetközi nyitás, valamint az is, amikor a diéta irányból elmozdult egy szélesebb spektrum felé és már egy komplett életmódprogrammal és ahhoz kapcsolódóan egy szélesebb termékportfolióval is jelen van. Szabina kicsi korától arról álmodott, hogy lesz egy élelmiszerboltja. Másként valósult meg, mint ahogy eredetileg képzelte, de a Toman jelenleg közel 100 prémium élelmiszert kínál vendégeinek. 

Szabina, amikor elkezdte építeni cégét, sokszor szembesült vele, hogy az üzleti világ férfilakta terület. Üzleti tárgyalásokon számos esetben találkozott azzal az előítélettel, hogy a tulajdonos asszisztense, és majd érkezik a főnök. Kemény, kitartó munkának és szerencsének is köszönhetően ez ma már nincs így. A világ változott az elmúlt években. Szabina éppen ezért is tartja missziójának női vállalkozók mentorálását és fejlesztését.

Legnépszerűbb videók