Sárospataki Albert

Sárospataki Albert

Sárospataki Albert, a mintegy 200 ezer felhasználóval rendelkező Billingo online számlázó alapítója és vezérigazgatója. A megoldóember, akinek az innováció és a skálázódás a terepe, és aki egy született vállalkozó: 

„Soha nem jutott eszembe, hogy ne vállalkozó legyek”

 

A Cápák között 7. évadához csatlakozott Cápaként, azaz befektetőként. Célja a vállalkozók üzleti edukációja, inspirálása, a műsorban a vállalkozói értékeket szeretné még hangsúlyosabbá tenni. Aktív befektetőként főleg a digitális és szoftveres irányok, az informatika, valamint az egészségügy több területén érdekelt.

 

Folyamatosan képzi magát magánemberként és üzletemberként is.

Szabadidejében olvas, rendszeresen meditál és sportol, feltörekvő startupokat mentorál, és több alapítványt személyesen is támogat.  Két gyerek édesapja, feleségével 10 éve házasok. Tapasztalatait, újító ötleteit és tudását inspiráló előadásokon, konferenciákon adja tovább vállalkozóknak, könyvelőknek, pénzügyi és fintech megoldásra nyitott közönségnek.

 

„Nincs üzleti siker alázat és kudarcok nélkül”  

 

Rekordsebességgel méri fel és reagál a piaci igények gyors változásaira, és cége szolgáltatásaival nem csak követi, sokkal inkább diktálja az újító trendeket. Már középiskolában kezdett vállalkozni, 20 éves koráig több ötletét meg is valósította, melyekből tanulva építette az utazásra-utaztatásra fókuszáló cégét, melyet milliárdos vállalkozássá fejlesztett.

 

Az egyik legismertebb online számlázó-program, a Billingo alapítója és vezérigazgatója. 9 év alatt a magyar B2B szektor egyik legjelentősebb online szolgáltatójává építette a márkát, mintegy 200 ezer regisztrált vállalkozóval. 2021 óta Vállalható Üzleti Kultúráért nagykövet, elkötelezett a vállalhatóság, a hosszú távon értékalapú működés mellett. Víziója, hogy olyan szolgáltatásokat hozzon létre, amelyek minél több területen tudják egyszerűsíteni a vállalkozások életét és maradandó hatással legyen a vállalkozói versenyképesség növelésére.

 

2022. és 2023-ban is felkerült a legmeghatározóbb és legbefolyásosabb hazai digitális szakembereket összesítő rangsorra, a “TOP 50 digitális szakember” listára. A Magyar Marketing Szövetség Női Tagozatának alapító elnökségi tagja, valamint a Menedzserek Országos Szövetsége mentor programjainak mentora.

 

„Egy vízióval kezdődik minden…”

 

A minőség és innováció elkötelezett híve, őt és csapata munkáját 9 év alatt 87 díjjal ismerték el. 4x Az Év Marketingaktív Vállalkozása fődíjjal, 53x Marketing Gyémánt díjjal, 2x MagyarBrands és 20x Az Év Honlapja díjjal is díjazták. 2021-ben a Szerethető Munkahelyek díjat is elnyerte, valamint a Pénzügyminisztériumban átvette az Év Technológiai Megoldása díjat is. 2022-ben pedig a Digital Hungary-n ″Az Év Példaképe Díj″-jal ismerték el cégvezetés kategóriában az olyan kiemelkedő és maradandó teljesítményéért, amely példaképként szolgálhat mások számára is. A 2022-es Hungarian Business Awards-on megkapta a Digitalizációs és Innovációs Nagydíjat, 2023-ban pedig a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) a Budapest és Pest Vármegyei Regionális Szervezetétől az Év Vállalkozója Díjat. 2023-ban a Magyar Marketing Szövetség az Év Vállalata díjjal és a Megbízói Toplista 1. helyezésével jutalmazta. 2024-ben pedig a Joint Venture Szövetség a Companies for the Future Award eseményén a Best Technology Investment 2. helyezését ítélte oda.

 

Több, úttörő és piacformáló újítás bevezetése fűződik a nevéhez, amelyek a vállalkozói, banki és fintech piacon meghatározóak, például hazai és nemzetközi banki integrációk, azonnali fizetési és SoftPOS rendszerre épített szolgáltatások, számlázási automatizmusok, átalányadós digitális megoldások. 2021-ben csapatával megszerezték a Magyar Nemzeti Bank (MNB) számlainformációs (AISP) engedélyét, melyből mindössze pár darab van az országban. Ezzel a Billingo hivatalosan is pénzforgalmi intézménnyé vált és az MNB szigorú felügyelete alatt működik.

 

„Nem tudok kicsiben és átlagosban gondolkodni”

 

Innovációban nem ismer korlátokat, szenvedélyesen kutatja az új irányokat, és automatizálja az időrabló feladatokat, amivel még több átláthatóságot, hatékonyságot biztosít a folyton időhiánnyal küzdő vállalkozók és könyvelőik kezébe.

 

2024-25-re célja, hogy megteremtse - a mesterséges intelligencia és a céges adatok felhasználásával -, hogy a vállalkozók a Billingo-alkalmazás segítségével tudjanak saját cégükkel szóban és írásban kommunikálni, feladatokat adni és társalogni. Az alkalmazással a vállalkozásuk jóformán úgy tud majd viselkedni, mint egy emberi munkatárs: szóban válaszol a kiválasztott hangon, feladatokat végez el, grafikonokat és kimutatásokat készít, napi jelentéseket küld, ellenőrzéseket végez.

 

A nagyívű fejlesztés célja, hogy cégvezetők tízezreinek adjon képességet ahhoz, hogy a jelenlegihez képest több mint 10-15x gyorsabban tudjanak információkhoz jutni, és feladatokat elvégezni a vállalkozásukban, még több mindent tudjanak automatizálni, működési költségcsökkentést tudjanak elérni, hogy versenyképességüket növeljék.