Cápák között

„Inkább rajtam veszekedjenek, mint velem” – Gecse Márton csak a Cápák között adásából értesült, hogy mekkora vita robbant ki miatta a stúdióban

Takács NoémiTakács NoémiEndrődi DominikEndrődi Dominik

2024. január 16. 10:43

Gecse Márton még csak 25 éves, de a Cápák között három befektetője is meglátta benne, és a vállalkozásában a lehetőséget. Lakatos István, Balogh Levente és Orbók Ilona csapott le Marci 300 millió forintos ajánlatára, közülük pedig ketten nem csak az AI-Robotics-ből szerettek volna részesedést szerezni, hanem a Gecse család összes cégéből. Emiatt parázs vita robbant ki a Cápák között a stúdióban. Erről is kérdeztük Gecse Mártont, aki azt is elárulta, mit szól ahhoz, hogy Moldován András „alpárinak” tartotta Orbók Ilona befektetési ajánlatát. Kiderült az is, hogy Gecse Márton még szingli. 

Miért döntöttél úgy, hogy a családi vállalkozásotokat a Cápák elé viszed?  

Úgy éreztem, az elmúlt másfél évben már nem fejlődött olyan dinamikusan a vállalkozás, ahogyan azt elképzeltem, ezért új kihívások után néztem. Szerettem volna kitörni a mindennapi mókuskerékből. Illetve, szerettem volna az embereket szélesebb körben edukálni az akkumulátorok és veszélyes anyagok tárolásával, és a robotikával kapcsolatban is. Ezeknek a terveknek a megvalósításában pedig épp kapóra jött a műsorban való szereplés lehetősége.  


Mi volt az első benyomásod a Cápákról?  

Az első benyomásom az volt, hogy a befektetők mind nagyon önazonosak. A korábbi adásokat megnézve tanulmányoztam, hogy melyik Cápának milyen a stílusa, és azt kell mondjam, élőben is teljesen azokat az értékeket képviselték, mint amit a tévében vagy a közösségi médiában.  


Melyik Cápa érdeklődésére számítottál?  

Mielőtt bementem volna a Cápákkal tárgyalni, gondoltam, hogy Balogh Leventének érdekes lesz majd az AI-Robotics, hiszen hozzám és édesapámhoz hasonlóan, ő is több lábon áll, különböző üzletágakban van érdekeltsége. Rajta kívül még Balogh Petya és Lakatos István érdeklődésére számítottam, mivel mindketten komoly szereplői a technológiai iparágaknak.  


A műsort visszanézve láthattad, hogy komoly vita alakult ki a Cápák között a neked tett ajánlatok miatt. Érzékelted a tárgyalás közben a köztük lévő feszültséget?  

A forgatáson egyáltalán nem tűnt fel számomra, hogy ajánlattétel közben komolyabb vita alakult volna ki a befektetők között. Én teljes mértékig az édesapámmal folytatott telefonbeszélgetéssel voltam elfoglalva, és mire visszamentem a Cápák elé, már csak arra fókuszáltam, hogy Levente ajánlatát elfogadjam. Viszont a műsor előzetesében láttam, hogy valaki miatt komoly vita alakult ki a András és Ili között, de fogalmam sem volt, hogy én voltam az a vállalkozó, aki miatt így összevesztek.  

Miután megnézted az adást és hallottad Ili és András érveit, te mit gondolsz, Ili ajánlata valóban “alpári” volt, ahogyan azt Moldován András mondta a műsorban?

Úgy gondolom, hogy Orbók Ilona egy igazi üzletasszony, ezért próbált a számára legkedvezőbb javaslatot tenni nekem, egyáltalán nem tartottam komolytalannak vagy alpárinak az ő ajánlatát. Andrásnak viszont abban volt igaza, hogy egy 7 milliárd forint értékű cégcsoport 15%-át nem lehet 300 millió forintért megvásárolni. Éppen ezért abban a pillanatban én is Levente ajánlatát tartottam a legkedvezőbbnek.    


A műsorban említetted, hogy a Cápáknak van lehetőségük négyszemközt tárgyalni édesapáddal a teljes családi cégcsoportba való befektetésről. Valamelyik Cápa esetleg felkeresett ezzel kapcsolatban a forgatás óta?  

A cégcsoporttal kapcsolatban az adás után István is megkeresett, de nagyon korrektül azt mondta, hogy nem akarja Levente üzletét rontani, ezért kivár, hogy vele mire jutunk, és csak ezután szeretne érdemben tárgyalni. Leventével és az ő befektetői tanácsadójával, valamint Az álommeló korábbi győztesével, Keserű Balázzsal pedig már felvettem a kapcsolatot, és elindítottuk a jövőbeli közös munkához szükséges folyamatokat.  

Mik a jövőbeli terveid, hogy képzeled el az életed 10 év múlva?  

Az üzleti életben szeretném megtalálni a határaimat, kitapasztalni azt, hogy mekkora méreteket tud ölteni a vállalkozásom. Magánélet szempontjából mindenképp szeretnék 10 év múlva már családot, sok kutyát és egy saját házat az agglomerációban. Ami pedig talán a legfontosabb a rövid- és hosszútávú céljaimat tekintve egyaránt, hogy megtaláljam a magánéletem és a munkám közötti egyensúlyt.  

Ha szeretne többet megtudni a fiatal vállalkozó magánéletéről, arról, hogy miért nem lett belőle olimpikon és miért szingli még mindig, nézze meg a fenti videót.

#Cápák között#Videó#gecse marci#ai robotics#vállalkozó#sportoló#kajak#olimpia#interjú#magánélet#párkapcsolat#szerelem#család#tóth dávid#kajakozó

Címlapról ajánljuk