Cápák között

Vállalkozói bankszámla – íme, amikre figyelni kell! (x)

Fizetett tartalomFizetett tartalom

2023. szeptember 11. 11:00

A cég indulásakor az egyik első teendő a bankszámla megnyitása. Sokféle ajánlatból lehet választani, a Raiffeisen Bank szakértői összegyűjtötték a legfontosabb szempontokat, amelyekre érdemes figyelni.

1. Mindenképp nyisson külön számlát!

Bár egyes esetekben lehetőség van arra (főleg az egyéni vállalkozások egy részénél), hogy ne kelljen külön számlát nyitni, ezt a szakértők mégsem javasolják. Ennek oka az, hogy egy idő után nagyon nehéz lesz különválasztani a saját és a vállalkozás pénzügyeit, ami a bevallásoknál, tervezésnél komoly nehézséget okozhat.

2. Mennyi a számlavezetési díj?

Egyes pénzintézetek a cég forgalma alapján ajánlanak különféle számlákat, mások a szolgáltatások tartalma alapján különítik el az ajánlatokat. Előfordul, hogy induló vállalkozók választhatnak nagyon kedvező, de csak korlátozott ideig használható ajánlatot, ilyenkor érdemes megnézni, hogy az akciós időszak lejárta után milyen további lehetőségek vannak. A Raiffeisen Banknál többféle, 0 forintos havidíjú vállalkozói számlát ajánlanak, amelyek minimális feltételek teljesülése esetén később is megtarthatóak.

3. Milyen elektronikus szolgáltatásokra van szükség?

Lakossági ügyfelek kiszolgálása esetén ma már szinte elengedhetetlen a bankkártya-elfogadás, itt is többféle konstrukció közül lehet választani. Amire érdemes figyelni, az a kártyaelfogadó cég jutaléka, itt már bőven találni 1,5% alatti ajánlatokat is. A modern technológiák iránt elkötelezett vállalkozók már a fizetési kérelem, vagy a QR-kódos fizetési megoldásokat is használhatják.

Vállalkozói bankszámla – íme, amikre figyelni kell! (x)

4. Mennyibe kerül a bankkártya?

Az üzleti bankkártyák díja nem feltétlenül olcsó, érdemes körülnézni. Van, ahol például az első évben díjmentesen adják, és utána is mérsékelt áron használható tovább. Léteznek olyan prémium üzleti bankkártyák is, amelyek számos előnyt kínálnak, mint például a reptéri várók használata, különféle hazai és nemzetközi újságok elérése, vagy ingyenes wifi használat a világ számos pontján.

5. Mobilbanki alkalmazás

Nem árt kipróbálni azt sem, melyik bank mobilalkalmazása a legszimpatikusabb. Ha sok a tranzakció, hasznos lehet egy olyan megoldás, ami rendezni tudja csoportok szerint a költéseket, illetve könnyen átlátható, valamint több számla is kezelhető vele.

Tartson lépést vállalkozása is a digitális fejlődéssel! Ismerje meg a Raiffeisen Bank vállalkozóknak nyújtott digitális fizetési megoldásait!

 

#Cápák között#rtl#Raiffeisen Bank#vállalkozó#kisokos#bankszámla

Címlapról ajánljuk