Cápák között

„Egyre finnyásabbak vagyunk” – interjú Balogh Péterrel, a Cápák között befektetőjével

Sallós-Kovács LucaSallós-Kovács Luca

2022. április 8. 15:06

A Cápa az rtl.hu-nak adott interjút, amiből többek között az is kiderül: hogyan lehetséges, hogy azok a vállalkozók, akikért a befektetők az első évadban még összetették volna a kezüket, a negyedik évadban pénz nélkül távoztak.

Mit jelent számodra a Cápák között?

Számomra ez a műsor egy mérföldkövet jelöl, amikor végre eljutottunk oda, hogy szabad és illik a pénzről, az üzletről és a terveinkről beszélni. Amikor már nem ciki vállalkozónak lenni, céget építeni. Nagyon megtisztelő, hogy ennek a fordulatnak a részese lehetek. Örülök, hogy megmutathatom az országnak a gondolkodásmódot, ami alapján és ahogy működöm.

Nem kell mindenkinek vállalkozónak állni, nem is való mindenkinek.

De sokkal előbbre tart majd az ország, ha több sikeres, jó fej vállalkozó lesz.

Miben változott az életed, amióta Cápa vagy?

Szakmailag kiszélesítette a látóteremet, hiszen sokkal többféle vállalkozói utat, piacot és szakmát ismerek meg. Emellett persze megismert a fél ország, de szerencsére ez nem változtat meg, önmagam tudok maradni. Akik megismernek, kedvesen, barátságosan közelednek, nem sok „hideget” kapok. Talán azért van ez, mert látszik rajtam, hogy segíteni akarok, nem elvenni másoktól valamit.

 

Mit szólsz, hogy ekkora sikere volt a műsornak idén is? Szerinted minek köszönhető ez?

Számomra hihetetlen, hogy egy gazdasági reality, amiben az üzletről beszélnek értelmes emberek, az ország egyik legnézettebb műsora tud lenni főműsoridőben. Visszaadja az emberiségbe vetett hitemet, és talán – ha álmodhatok egy nagyot – lesz egy felnövekvő vállalkozói generáció, amelynek tagjai gyerekként ezen nőttek fel, akik már ebbe a tudásba és hozzáállásba nőttek bele.

Közülük kerülnek majd ki azok, akik rajtunk is túltesznek, és rengeteg ember számára teremtenek szerethető, értelmes munkahelyeket, és építik az országot. Ha ebben csak egy kicsi részem is lesz, akkor már megérte.

Persze azt is tudom, hogy ez egyben egy showműsor is, amiben a Cápákon és a vállalkozókon kívül az igazi főszereplő a remény. Sokan álmodoznak arról, hogy valami nagy dolgot csináljanak, és sok műsor segít megálmodni nagy célokat. Talán ez a műsor abban más, hogy az oda vezető utat is megmutatja.

Mik voltak a kedvenc pillanataid ebben az évadban?

A forgatás minden percét nagyon élveztem. Jó együtt lógni a többi Cápával, minden évadban tudok tőlük tanulni valami újat, de a vállalkozókat is imádtam. Szeretem azokat, akiknek céljai vannak, aktívak, és meg akarják változtatni a világot. Bőven jutott ebben az évadban is ilyen. A Genesis projekt elképesztő magas röpte, a Pipacs Pékség szakmai alázata, a RoboKaland segíteni akarása is mind megérintettek. És persze hihetetlen jó vállalkozókat találtam a Quantum Diákszövetkezet csapatában, az Urilcardban és a Little Love Boxban is.

 

Mit gondolsz a negyedik évad vállalkozóiról? Látsz fejlődést a korábbi évadokhoz képest?

Évről évre egyre felkészültebbek, tudatosabbak a vállalkozók. De nem csak ők változtak, mi is egyre finnyásabbak vagyunk, mi is folyamatosan tanulunk.

Az első évadok nagy fogásai – és melléfogásai – formálják azt, hogy hova szállunk be.

Így olyan vállalkozók, akikért az első évadban még összetettük volna a két kezünket, most esetleg pénz nélkül távoznak. De őket is megismeri a fél ország, és néha nélkülünk is nagyot lendít rajtuk a műsor.

Miben kellene még fejlődniük a műsorban bemutatkozó vállalkozóknak?

Az idei évadban a legtöbbször a matematika fogott ki a jelentkezőkön. Egyszerűen nem sikerült kiszámolni vagy végiggondolni azt, hogy mennyit ér reálisan a cégük. Hiába jó az ötlet vagy piacképes a termék, ha ebben nem tudunk megegyezni. A pénzt nem ajándékba adom, jó üzletet akarok kötni. Olyat, amivel a közös munka eredményeként a vállalkozó is jól jár, és én is.

Már lehet jelentkezni a műsor következő évadába. Szerinted kiknek érdemes nevezni?

Szerintem minden vállalkozónak megéri, aki egy kis tőkével és tudással gyorsabban és nagyobbra tudna nőni. Akinek csak a pénz kell, esetleg csak az ismertség, az talán jobb, ha nem is jön. Az igazi értéket a Cápák tudása, vállalkozói tapasztalata, kapcsolatrendszere adja. Aki érti és tudja, hogy ez mennyit érhet, annak a műsorban a helye!

Ha üzleti ötleted megvalósításához, vagy vállalkozásod fellendítéséhez befektetőt keresel, jelentkezz a Cápák között 5. évadába ide kattintva!

#Cápák között#balogh péter#interjú#4. évad#üzleti showműsor#befektető#vállalkozó#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk