Cápák között

„Mi nem megoldó emberek vagyunk, hanem segítő emberek” – évadértékelő interjú Balogh Leventével

Sallós-Kovács LucaSallós-Kovács Luca

2022. március 21. 12:00

Véget ért a Cápák között negyedik évada, és már lehet jelentkezni a következő szériába. Balogh Leventével, az ásványvízkirállyal beszélgettünk az üzleti showműsor sikerének titkáról, Cápaságról, valamint a legutóbbi évad tapasztalatairól és befektetéseiről.

Mit jelent számodra a Cápák között? Miért tartottad fontosnak már a kezdetekkor, hogy részese legyél a műsornak?

A társadalmi szerepvállalás nagyon fontos számomra. Én ettől az országtól kaptam meg mindent. Az itt élő emberek segítségével értem el a sikereimet, a magyar fogyasztóknak köszönhetően lettem nagyvállalkozó, ezért kötelességemnek tartom, hogy a saját országomnak adjak vissza. Nem hiszek abban, hogy olyan nagy titkok vannak.

Amikor valaki egy kivételes tudáshoz jut, azt igenis át kell adnia az embertársainak.

Azoknak, akik nem tudnak másképp hozzájutni, de így van rá lehetőségük, hogy valami nagyot alkossanak.

Miben változott az életed, amióta Cápa vagy?

Ismertebb és elismertebb lettem. Eddig csak szeretetet kaptam az emberektől, negatív dologgal nem találkoztam. Jó érzéssel tölt el, hogy az emberek értik azt a küldetést, amit vállaltam ezzel a műsorral, és maximálisan átmegy az üzenetem.

A Cápatársakkal milyen a kapcsolatod ennyi év után? Tartjátok a kapcsolatot a forgatásokon kívül is?

Mindenkinek nagyon sok dolga van. Én most elindítottam a tanácsadói irodámat, de eléggé el vannak havazva a többiek is. Petyával néha szoktam beszélni, most Szabinával készülök egyeztetni a közös vállalkozások miatt. Tehát szoktunk beszélni, de nem akarjuk feleslegesen feltartani egymást. Mindenkinek rendbe kell raknia ezt az új életét, és egy szabályrendszert felállítani.

 

Mit szólsz a Cápák között negyedik évadának sikeréhez, a nézettségi rekordokhoz?

Kőbe volt vésve, hogy egy ilyen időpontban nem lehet sikertelen a műsor. Az előző évadok sem voltak rosszak, a gyengébb műsorsávokban is kivételesen jól teljesített a Cápák között. Nem véletlen, hogy a legutóbbi évadot már a vasárnap esti főműsoridőbe tették. Az eredmények pedig magukért beszéltek, még a hozzá fűzött reményeket is túlszárnyalta.

Szerinted miért szeretik ennyire a nézők a műsort?

Formabontó, nincs még egy ilyen műsor. Hiteles emberek ülnek ott. Olyan emberek, akik letettek valamit az asztalra. Az elmúlt években tapasztaltam, amikor szakmai útra vagy gyárlátogatásra jöttek hozzánk – akár diákok, akár kisebb vállalkozók –, hogy mennyire ki voltak éhezve a tudásra. Hogy hogyan készül a víz, milyen gépekkel történik a gyártás, hogyan történik a piacra hozatala egy terméknek. A Cápák közöttnek köszönhetően az emberek nagy tudásállományt kapnak különösebb pénzráfordítás nélkül.

Mik voltak a kedvenc pillanataid a negyedik évadban?

Az egy nagyon fordulatos rész volt, amikor a Rami Wedding Dress-nek ajánlatot tettem. Először azt hittem, hogy Szabinával beszállunk, aztán Szabina úgy gondolta, hogy ő inkább egyedül megy, végül mégsem szállt be, de közben István jelezte, hogy őt mégis érdekelné a dolog, ha engem is. Formabontó volt ez a rész, még a halk beszélgetésünket is feliratozták, ilyen nem volt korábban. De a Cremediq is egy fantasztikus történet volt. Edina egy aranyos, hiteles és megkérdőjelezhetetlen ember. Szerencse volt, hogy összetalálkoztunk, mert az új fejlesztéseim pont ebbe az irányba mutatnak. Ez egy véletlen, ugyanakkor fantasztikus találkozás volt.

Miben voltak mások a negyedik évad vállalkozói? Mennyivel voltak felkészültebbek, mint a korábbi évadokban bemutatkozók?

Szerintem ugyanolyan változatosak voltak a vállalkozók, mint az előző évadokban. Inkább mi vagyunk egy kicsit felkészültebbek és óvatosabbak.

Tudjuk, hogy mit akarunk, és mit várunk el a vállalkozóktól.

Mit vártok el tőlük? Mi az, amiben még fejlődniük kell, amire jobban oda kellene figyelniük?

Azt kell állítani magukról, ami a teljes igazság, nem szabad mellébeszélni. A vállalkozásomban is mindig hangsúlyoztam, hogy hitelesnek kell lenni. Ezt a dzsúdóból tanultam. Ha fekete övem és fehér kimonóm van, akkor a tudásnak a birtokában kell legyek. Ha azt mondom például, hogy egy kiváló minőségű élelmiszeripari terméket gyártok, akkor annak egy kiváló minőségű élelmiszeripari terméknek kell lennie, kompromisszumok nélkül. Nagyon fontos, hogy ezt mindenki megértse.

Ebben az évadban neked volt a legtöbb befektetési ajánlatod, szám szerint öt. Hogy haladnak ezek a befektetések?

A Cremediq-val már megegyeztünk, és elkezdtük a közös munkát. Jönnek ki az új termékek, forgalmazzuk is őket, így a Vízangyal Cremediq termékek már kaphatóak is. A Vegi Ponthoz jövő héten fogok menni, mert meg szeretném nézni fizikailag, hogyan állnak. Legkésőbb két héten belül pedig aláírjuk a szerződést, és velük is elindulunk, hogy meg tudják valósítani a beruházásokat.  A pályázatot már elindították. Raminál (Rami Wedding Dress) március elején kint voltunk az esküvőkiállításon. Továbbra is csodálatos minőségűek a ruhái, sikeres vállalkozó, sok megrendelése van és lépésről lépésre fejlődik. Sok helyre beajánlottam már őt, próbáljuk a magunk módján segíteni a munkáját. A quantumosokkal a szövetkezeti lét miatt egy elég komplex szerződést kell kötnünk, amin már régóta dolgozunk. A marsos projekt pedig nagyon összetett. Az elhangzott a műsorban is, hogy egy év távlatában van szükség a befektetésünkre, úgyhogy ennek az égisze alatt vizsgáljuk a lehetőségeket, és nézzük, hogy hol tart a dolog. Ellátogatunk majd hozzá, hogy megnézzük, mi történt vele a műsor óta, és mi is az a rész, ahova ténylegesen be tudunk szállni. Úgyhogy maximálisan elégedett vagyok ezzel az évaddal.

 

Elindult a jelentkezés az ötödik évadba. Kiknek javaslod, hogy jelentkezzenek?

Én azt szeretném üzenni a komoly és nagyobb cégeknek is, hogy bátran lehet jönni. Vannak olyan cégek, amiknek van brandje, a piacon vannak, pénzt is keresnek, de egy problémájuk van – ami a legtöbb magyar vállalkozásra igaz –, hogy tőkehiányosak. Ha egy jó üzleti modellel eljönnek a Cápák közöttbe, és egy megalapozott pénzt kérnek, arra nyitottak vagyunk mindannyian. Sokkal jobban szeretünk egy olyan vállalkozásba beszállni, ahol a tulajdonos jól működteti az álmát és a cégét. Mi nem megoldó emberek vagyunk, hanem segítő emberek. Segíteni tudjuk a vállalkozást, és nem megoldani a problémáit. Bátran jelentkezhetnek olyan vállalkozók, akiknek komoly EBITDA-juk van, és egy komoly szorzóval, egy kis tőkeinjekcióval lendíteni tudnak a cégük fejlődésén.

 

Ha üzleti ötleted megvalósításához, vagy vállalkozásod fellendítéséhez befektetőt keresel, jelentkezz a Cápák között 5. évadába ide kattintva!

#Cápák között#balogh levente#interjú#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk