Cápák között

Mi történt a lángosos Gerikével a Cápák között után?

Sallós-Kovács LucaSallós-Kovács Luca

2022. március 1. 17:30

A Cápák között Facebook oldalán futó pitch-bajnokság egyik nagy esélyese Irimiás Gergő volt, az előző évad lángoskészítő vállalkozója. Kiderítettük, hogy mi történt a havannatelepi sütöde tulajdonosával az elmúlt egy évben.

Irimiás Gergő Nagyvárad mellől költözött Magyarországra szüleivel. Mivel pék családból származik, már gyermekkorában fontos szerepet töltöttek be az életében a különféle kelttészták. Bár 23 évesen Belgiumba költözött, és az építőiparban helyezkedett el, rengeteg nélkülözés és lemondás után 25 évesen hazaköltözött, és valóra váltotta gyerekkori álmát. Létrehozta első vállalkozását, a Gerike sütödéjét a Havanna lakótelepen, ami töltött lángosaival 2020-ban 12 millió forintos árbevételt termelt számára.

Mindig megvolt bennem az a jövőkép, hogy egyszer majd a saját lábamra állok. Sikerült megvalósítanom az álmomat, és megalapítottam a saját vállalkozásomat.

 

A vállalkozó 26 évesen indult el a Cápák között harmadik évadában. Geri akkor egy újabb egységet szeretett volna nyitni a már meglévő lángosozója mellé, ezért 5 millió forintot kért a Cápáktól 10 százalék tulajdonrészért cserébe. Bár befektetési ajánlatot egyik Cápától sem kapott, a befektetőket lenyűgözte a srác közvetlensége és őszintesége.

Amit ő képvisel, az egy igazi one man show

– így vélekedett róla akkoriban Tomán Szabina.

Gerike a Cápák közöttből ugyan befektető nélkül, de rengeteg tapasztalattal tért haza, és a lángosozó életét is felpezsdítette a műsorban való szereplése. Az adás közben és után sok megkeresést kapott üzenetek, oldalkedvelések, kommentek és vásárlók formájában is.

Miután lement az adás, két hónapig szinte minden nap óriási sorok álltak a sütöde előtt.

„Nem volt holtidő vagy megállás, mindig jött valaki. Nagyon jólesik az, amit az emberektől kapok. Meglátták azt az igaz dolgot, amit én képviselek. Mindig azt mondom, hogy az igaz dolgokat keresse mindenki. Nem feltétlenül a boldogságot kell kergetni. A boldogságot mi alakítjuk, az igaz dolgok azok, amik eredetiek, én meg szerintem az vagyok, és az is voltam a műsorban is. Az emberek látják bennem ezt, hogy nem egy álarc van Gerike előtt” – mesélte.

Rengetegen álltak sorba Gerike lángosozójánál az adást követően:

 

Olyan értéke volt, hogy eljutottam a befektetők elé, hogy azt az 5 milliót – amit a Cápáktól kértem – már rég összegyűjtöttem tavaly február óta. A forgalom körülbelül kétszeresére nőtt azóta. A legjobbkor jött ez a műsor. A nyitás után nem sokkal kitört a világjárvány, úgyhogy jól jött a Cápák között okozta hírnév. Az univerzum nekem dolgozott

– fűzte hozzá.

Két és fél év telt el az első, havannai sütöde nyitása óta. Gerike szerint kellett neki ez az idő ahhoz, hogy átlássa, hogyan működik egy vállalkozás. Azóta megalapította a bt.-jét is, így az adminisztrációs feladatok is gyarapodtak. A jelenleg is tartó vírushelyzet miatt a vállalkozó megfontoltan cselekszik és nem szeretne elhamarkodott döntéseket hozni, ezért egyelőre nem nyitott újabb sütödét.

Nagyban gondolkozom, álmodozó típus vagyok, és a terveimhez szükség van folyamatos növekedésre.

„A jelenlegi sütöde nagyon jól megy, ebből kihoztam a maximumot. Jó a forgalmunk, sokan ismernek minket, folyamatosan érkeznek a vásárlók, és kapom a pozitív visszajelzéseket. Tudom, hogy bárhol sikere lenne egy új egységnek, de az idő és a jó munkaerő hiánya egyelőre ellene szól. Klaudia – akivel már a nyitás óta együtt dolgozom – olyan, mint én. Nagyon jó munkaerő. Neki biztos helye van itt. Ha lenne még két olyan ember, mint ő, akkor már holnap kinyitnék.”

Így készülnek Gerike töltött lángosai:

 

Tervei szerint a Havanna-lakótelep közelében, maximum két-három kilométerre nyitná meg új egységét. Szeretne távol maradni a belvárostól, mert szerinte annak nincs meg a hangulata. Olyan embereket szeret kiszolgálni, akik visszajárnak hozzá a következő napon is.

A belvárosban és a forgalmas helyeken személytelen árusítani. Az tényleg csak a pénzről szól. Nincs ezzel baj, de én ezt a lángost csak szívvel-lélekkel tudom csinálni. Személytelenül nem, hogy tessék, itt van, add ide a pénzt, nem érdekel, hogy holnap jössz-e.

Gerike számára fontos a termékfejlesztés is, hogy vásárlói elégedettek legyenek, és ne unják meg a lángosait. Folyamatosan kísérletezik, új ízeket és alapanyagokat próbál ki. A legnagyobb slágerterméke jelenleg a baconös, sajtos, tejfölös, lilahagymás töltött lángos.

„Mindig újítok. Az én vásárlóim olyanok, hogy jönnek akár heti kétszer is. Ha stagnálok, akkor megunják egy idő után. Ezért mindig kitalálok apróságokat, amitől az ízélmény még jobb lesz, ami pluszt nyújt. Helyhiány miatt viszont plusz termékeket nem tervezek bevezetni. Ha tehetem, ott vagyok a sütödében reggel 7-től este 8-ig. De igazából mindig ott vagyok: ha fizikailag nem is, lélekben akkor is ott vagyok. Ilyenkor általában az a távolmaradásom oka, hogy biztosítsak mindent, amire szükség van a működéshez, beszerzem az alapanyagokat, adminisztrációs feladatokat látok el.”

Irimiás Gergő vállalkozása számára kimagasló növekedést hozott a Cápák közöttben való szereplés, annak ellenére is, hogy nem kapott befektetést. Ha üzleti ötleted megvalósításához, vagy vállalkozásod fellendítéséhez befektetőt keresel, jelentkezz a Cápák között 5. évadába ide kattintva!

#Cápák között#gerike#lángos#sütöde#irimiás gergő#3. évad#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk