Bulvár

Sophia Loren Budapesten, fia esküvőjén: így tündökölt a díva a bazilikánál

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 18. 7:31

Húsz évvel ezelőtt ezen a napon szinte az egész ország lázban égett, amikor kiderült, hogy Sophia Loren fia, ifjabb Carlo Ponti egy magyar lánnyal, Mészáros Andreával köti össze életét. Az esküvő szinte meseszerű volt. Sophia Loren is tündökölt. 

Sokan emlékezhetnek Sophia Loren 2004-es, budapesti pillanataira, ekkor egy magyar lány, Mészáros Andrea hivatalosan is a Loren-Ponti család tagjává vált. 

Sophia Loren fia, ifjabb Carlo Ponti 2004-ben házasodott össze Mészáros Andreával. A fiatalok Bécsben ismerkedtek meg 1998-ban. Mészáros Andrea a Bécsi Zeneakadémia növendéke volt, hegedűművésznek készült, amikor az akkor már elismert Carlo Ponti felkereste az intézményt. 

Éppen húsz évvel ezelőtt, 2004. szeptember 18-án fogadtak örök hűséget egymásnak Budapesten, a bazilikában. Az eseményen nem az örömszülők voltak az egyetlen világsztárok. A családdal ünnepelt Sophia Loren közeli barátja, Giorgio Armani is, aki munkájával is képviseltette magát: ő tervezte a menyasszony ruháját. A vendégseregben volt  Alessandra Mussolini, a diktátor unokája, valamint Vizy E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia akkori elnöke is. A friss házasokat érdeklődők százai fogadták a Szent István-bazilikánál. 

sophia loren fia esküvő budapest bazilika
Sophia Loren és Carlo Ponti fiuk, ifjabb Carlo Ponti és Mészáros Andrea esküvőjén 2004. szeptember 18-án Budapesten. – Fotó: Getty Images

A párnak két gyermeke született, Vittorio és Beatrice. 2015 júniusában Carlo Ponti a Székesfehérvári Királyi Napok keretében megrendezett Musica Sacra című Puccini-koncert sajtótájékoztatóján mutatta meg őket:

Sophia Loren Budapesten, fia esküvőjén: így tündökölt a díva a bazilikánál
Carlo Ponti és gyermekei Székesfehérváron. – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI


A család ritkán jelent meg együtt. 2014-ben kivételt tettek:

sophia loren fia esküvő budapest bazilika
Sophia Loren olasz a tiszteletére rendezett estélyre érkezik fiai: ifjabb Carlo Ponti karmester (j2) és felesége, Mészáros Andrea magyar hegedűművész, valamint Edoardo Ponti olasz-amerikai rendező és felesége, Sasha Alexander amerikai színésznő társaságában az Amerikai Filmintézet, az AFI fesztiválján a Los Angeles-i Dolby Színházba 2014. november 12-én. – Fotó: MTI/EPA/Jimmy Morris


Idén májusban derült ki, hogy csaknem húsz év után Mészáros Andrea és Carlo Ponti házassága véget ért. Sőt, a karmester az Instagram-oldalán már új párjával, a grúz zumbaoktató, Mariam Sharmanashvilivel mutatkozott.

2009-ben Sophia Loren a Fókusznak adott exkluzív interjút egy luxushajó avatásán:


Nyitókép: Michel Dufour/WireImage

#Bulvár#sophia loren#esküvő#Carlo Ponti#bazilika#ezen a napon

Címlapról ajánljuk