Bulvár

Kern András: Ha még egyszer iszom egy pohár alkoholt, akkor végem lesz

rtl.hurtl.hu

2024. július 23. 8:17

23 éves kora óta hullámokban tör rá Kern Andrásra a depresszió.

Kern Andrással készített interjút a Meglepetés, a színészt arról faggatta a lap, mivel lehet örömet okozni neki. „Brassói aprópecsenyével, ha jól van elkészítve. A feleségem, Judit például jól csinálja” – kezdte válaszát Kern. Majd sorolta a további örömforrásokat:

Szeretnék még egy Unicumot és egy sört is meginni, mert 12 éve nem ittam. A gyomorvérzésem után az orvosok felettem álltak a sürgősségin, néztek egymásra, és azt kérdezték: ez az ember most meg fog halni? Arra figyelmeztettek, ha még egyszer iszom egy pohár alkoholt, akkor végem lesz. És akkor abbahagytam

– jelentette ki. A dohányzásról és a feketéről azonban nem tudott lemondani, bár elmondása szerint csökkentette az adagját; kevesebb kávéval beéri és áttért az elektromos cigire.

A színész a hangulatingadozásairól is beszélt:

Általában inkább rossz hangulatom van, mint jó. Időnként depressziós vagyok, de nem vészesen. Olyan azért előfordul, hogy elveszítem az érdeklődésemet a dolgok iránt. Régóta van ez az állapot. Emlékszem, huszonvalahány éves koromban nem akartam felkelni az ágyból. Akkor még otthon laktam a szüleimmel, apám pedig azt kérdezte, te miért nem mész el orvoshoz?

– idézi az interjú további részét a 24.hu. 

Kern elmondta, hogy felkereste Popper Péter pszichológust, aki kétféle megoldást javasolt: „Lefekszem a kanapéjára, és kianalizáljuk, hogy a depresszióm mitől van, vagy elmegyek pszichiáterhez, aki felír nekem gyógyszert. Az utóbbit választottam, mert a másfél évig tartó pszichoanalízishez nem volt kedvem. 23 éves korom óta a depresszió hullámokban tör rám. Nem lehet megmondani, hogy mikor és miért jön elő, mindentől független” – tette hozzá.

Kern Andrással Alföldi Róbert beszélgetett a Főszerepben című sorozatban. A színész elmesélte, hogy Hofi Géza az édesapján próbálta ki a poénjait, aki akkoriban a Mikroszkóp Színpad délelőtti pénztárosa volt. Kern mostanában a munkán kívül már nem jár színházba, azt is elmondta, miért.


Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

#Bulvár#kern andrás#alkohol#unicum#gyomorvérzés#brassói aprópecsenye

Címlapról ajánljuk