Bulvár

„Mára hármas egységben vagyunk Istennel” – Tápai Szabina a házasságáról beszélt

rtl.hurtl.hu

2024. július 10. 7:21

Bibliát olvastak, tanításokat hallgattak, egyházi esküvőt tartottak.

Májusban arról írtunk, hogy újra egy párt alkot Tápai Szabina és Kucsera Gábor. Az egykori kézilabdázó és a világbajnok kajakos kibékültek, amiről ők maguk számoltak be a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsorban.

Pár hónapja már kibékültünk, de szerettük volna ezt egymásra és a gyerekekre koncentrálva megélni, illetve biztosan úgy érezni, hogy ezt meg tudtuk oldani

– mondták el közösen az adásban. 

Békülésüket követően úgy döntöttek, évekkel ezelőtti polgári esküvőjük után egy egyházi szertartáson is kimondják egymásnak az igent, amivel kapcsolatban Tápai Szabina elárulta, hogy a testvére, Tápai Andi által épült be a családjukba a vallás, írja a 24.hu.

Mint írják, a pár most a Best magazinnak mesélt a nemrégiben tartott egyházi esküvőről és arról, hogyan sikerült visszatalálniuk egymáshoz.

Tápai elmondta, hogy miután bekerült a keresztény közösségbe, elkezdte nagyon-nagyon jól érezni magát, jó emberekre talál. Kucsera Gábor beismerte, hogy kezdetben nem örült annak, hogy felesége ebbe a közösségbe jár, de miután maga is ellátogatott egy alkalommal, megváltozott a véleménye.

Egyből elszállt minden előítéletem. Rájöttem, hogy ez nem egy szekta, ahogy korábban gondoltam. Hogy itt egyáltalán nem furcsák vagy bolondok az emberek. Ellenkezőleg. Értékesek, bölcsek, tapasztaltak és jók. Lett egy lelkipásztorom, akivel rengeteget beszélgettem, és végül Szabit is beelőzve, én előbb merítkeztem be, ami az újjászületés, a megtérés szimbóluma

– idézi Kucserát a portál.

A téma kapcsán Tápai úgy fogalmazott: magán már régóta érezte a változást, aztán rájött, hogy a férje is változni kezdett. Mindketten elkezdték olvasni a Bibliát, tanításokat hallgattak, és „elkezdte újra komolyan venni a szavait, a szándékait”.

Májusi egyházi esküvőjükről elmondták:  „kis szolid, délutáni esemény volt a Pilisben”, és miközben a fogadalmaikat tették, lányaik elaludtak az ölükben. A szertartás után bográcsoztak, beszélgettek a rokonsággal és a barátokkal, kora estére pedig már otthon is voltak.

Egyszerű de nagyszerű volt. De ami a legfontosabb, nekünk sokat jelentett. Mára hármas egységben vagyunk Istennel, és ez szorosabb és erősebb kötelék bárminél. Ezért nincsen kétségünk a jövőt illetően. Újra boldogok vagyunk együtt, és a közösség is örökre fontos része marad az életünknek

– mondta a lapnak Tápai.

Tápai Szabina 2015-ben a Fókusznak arról beszélt, Kucserával tudatosan odafigyelnek, hogy kettesben is el tudjanak tölteni egy kis időt. Házasságukban ekkor még csak az elhidegülésnek a gondolata sem merült fel, úgy érezték, az ő életükben kisfiuk érkezése csak tovább erősítette a köztük lévő köteléket. 


Nyitókép: RTL

#Bulvár#tápai szabina#kucsera gábor#biblia#kereszténység#esküvő

Címlapról ajánljuk