Bulvár

Rácz Jenővel erősít az új balatoni étterem, van egy nagy meglepetés is

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 6. 15:49

Nem fine dining fogásokat, hanem kifejezetten ízesen, jól készült klasszikusokat főz majd vendégeinek a Konyhafőnök séfje.

Végre megoszthatom veletek a hírt, hogy 2025-ben egy új projekttel állunk elő Gerendai Károllyal

– ezzel jelentette be pénteken Rácz Jenő Instagram-oldalán, hogy éttermet nyit Alsóörsön, az Y kikötőben. Korábban a hvg360 írt arról, hogy Gerendai luxuskikötőjében luxuséttermet nyit

A koncepció lényege, hogy Rácz éttermében nem fine dining fogásokat kóstolhatnak majd a vendégek, hanem a magyar konyha klasszikusait és komfort ételeket.

„A körpanorámás Y By Rácz Jenő éttermünkben ugyanúgy megtalálhatóak lesznek a házias, magyaros fogások, mint a kiváló minőségű steakek, vagy az olaszos tésztáktól a könnyű salátákig szinte minden közkedvelt étel. A célunk, hogy a környék lakóinak is megfizethető, népszerű termékeket adjunk” – idézte az Index  a séf nyilatkozatát.

Fontosnak találom, hogy legyen vidéken egy olyan hely, ahol szívesen esznek a vendégek egy nagyon finoman elkészített gulyáslevest vagy akár egy tökéletesen készített rántotthúst

– írta Rácz Jenő az Instán.


Gerendai Károly, a Sziget fesztivál alapítója az utóbbi években a hazai gasztronómia egyik meghatározó szereplőjévé vált, 2008-ban nyitott éttermem a Costes 2010-ben Michelin-csillagot kapott.

Nyitókélp: RTL Sajtóklub

#Bulvár#étterem#rácz jenő#balaton#gerendai károly#alsóörs