Bulvár

Tartós kapcsolatra vágyik Kajdi Csaba, új párjáról is beszélt

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 20:21

Szerinte a melegség nem választás kérdése, a homofóbia viszont igen.

„Nálunk az uszítás megy minden ellen, a liberalizmust egyre inkább támadják az elmúlt években”, ezért mostanában már azok járnak a Pride-ra, „akiknek fontos az elfogadás, a demokrácia, a védelem” – mondta a Blikknek Kajdi Csaba, aki elárulta, hogy idén szeretne kimenni a felvonulásra. Azt is elmondta, hogy örülne annak, ha sokkal több ismert ember bújna elő – szerinte „jót tenne a társadalomnak, ha látnának olyanokat, akik őszintén tudják vállalni önmagukat”.

Nem titkolja, hogy évekig nem akarta elfogadni a melegségét, próbálkozott lányokkal is, de amikor fiúkkal kezdett randizni, rájött, hogy ez az ő útja. Szerinte a melegség nem egy választás, a homofóbia viszont igen. Korábban sokat bántották azért, mert meleg, de egy idő után ezért nagyon kikelt magából, nem tűrte el, hogy ítélkezzenek felette.

Egy olyan országban élünk, ahol teljesen kirekesztő a vezetés, aminek a célja az ellenségkép gyártása: LMBTQ, migráció és egyéb, más gondolkodással rendelkezők

– mondta. Azt ugyanakkor pozitívnak tartja, hogy „ébred a vidéki társadalom, kezdik észrevenni, hogy a lejárató kampányok nem róluk szólnak, egyszerűen csak megosztják a társadalmat”. Szerinte senkire nem lehet haragudni, akire hat a propaganda, mert „agymosással mindenkit lehet befolyásolni”.

Azt nagyon szomorúnak tartja, hogy „inkább választják egy gyereknek az állami gondozását, mint hogy gondoskodó, jól szituált meleg családnak adják örökbe”. De sem ő, sem a mostani párja nem akarnak gyereket, maguknak szeretnének élni.

Fél éve ismerkedtünk meg, de – az előző kapcsolataimból tanulva – szeretném megvédeni őt a médiától, és ő sem szeretne a nagy nyilvánosság előtt mutatkozni

– mondta párjáról Kajdi Csaba. Azt azért elárulta róla, hogy nála „sokkal dominánsabb, férfiasabb típus”, és közel egyidősek. Tartós kapcsolatot szeretne, nem vágyik arra, hogy váltsa a partnereit.

Az azonos neműek házassága szerinte arról szól, hogy „gondoskodhatunk egymásról, ha bármelyikünkkel történne valami”.

Nem azért akarnék összeházasodni valakivel, hogy ő a férjem legyen és ezt kimondhassam, mert ez inkább gazdasági kérdés, hanem ezzel legitimálódna a kapcsolatunk

– jelentette ki.

Nemrég a Reggeliben arról beszélt Kajdi Csaba, hogy „aki arra kényszerül, hogy a melegségét eltitkolja, az befeszül”, mindig szerepet kell játszania és folyamatos bűntudattal élnie. Érdekesnek tartja, hogy a coming outhoz ma Magyarországon bátorság kell.


Nyitókép: RTL Fókusz

#Bulvár#kajdi csaba#lmbtq#homofóbia#budapest pride

Címlapról ajánljuk