Bulvár

A rendőr ahelyett, hogy segített volna a vak és siket kutyuson, inkább agyonlőtte

rtl.hurtl.hu

2024. május 28. 7:45

Eredetileg azért hívtak rendőrt, hogy segítsen az eltévedt, jámbor jószágon.

A 24.hu vette észre azt a szörnyű történetet, amelyet eredetileg a Washington Post írt meg. Teddy, egy 5 éves, vak és siket si-cu kutya a gazdájával, Nick Hunterrel egy kis Missouri állambeli városban, Sturgeonban élt. Egy májusi napon, miközben Hunter a barátait látogatta meg, Teddy és a család másik kutyája, Gizmo, megszöktek a kenneljükből. Teddy véletlenül a szomszéd udvarára tévedt. A szomszéd hívta a rendőrséget, aggódva, hogy Teddy esetleg az útra kerülhet.

Myron Woodson járőr a helyszínre érkezve megpróbálta elfogni Teddyt, de sikertelenül. Végül elővette fegyverét, és két lövéssel megölte a kutyát. A járőr azzal indokolta tettét, hogy Teddy sérültnek tűnt, és meg akarta kímélni a szenvedéstől. Az önkormányzat később közleményt adott ki, hogy a járőr jogosan cselekedett, mivel attól tarthatott, hogy a nyakörv nélküli kutya veszett lehetett.

Nick Hunter azonban vitatja ezt, és azt állítja, hogy a rendőrség csak utólag találta ki ezt az indokot. Jogi lépéseket tervez a rendőrség ellen, és támogatói kedden a városházára vonulnak, hogy követeljék Woodson járőr elbocsátását.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Bulvár#kutya#agyonlőtte#rendőr#kiskutya

Címlapról ajánljuk