Bulvár

Kamilla királyné nem vesz több szőrmét, az állatvédők üdvözölték a döntést

rtl.hurtl.hu

2024. május 15. 21:48

Szerintük III. Károly felesége igazi királynéként viselkedik.

Kamilla brit királyné néhai anyósa, II. Erzsébet királynő nyomdokaiba lép azzal, hogy nem bővíti többé állati eredetű szőrmével a ruhatárát – ezt a Buckingham-palota is megerősítette a PETA állatvédő szervezet brit szárnyának. A PETA közleményt adott ki, amiben a szervezet elnöke azt mondta: Kamilla igazi királynéként állt ki a britek 95 százaléka mellett, akik a felmérések szerint ugyancsak elutasítják a bundaviselést.

Mint a Page Six írja, az állatvédő szervezet közleménye nem tér ki arra, hogy Kamilla továbbra is hordani fogja-e régi bundáit, de mindenképpen előrelépésnek tekintik, hogy nem szerez be újabbakat.

III. Károly király feleségét korábban már bírálták azért, mert szőrmét viselt, ahogy a néhai II. Erzsébet is tette – ő 2019-ben jelentette be, hogy bár szőrmével díszített ünnepi darabokat továbbra is viselni fog, de újabbakat már nem vesz fel a ruhatárába.

A PETA szerint helyénvaló, hogy a brit uralkodóház megjeleníti a brit értékeket azzal, hogy felismeri: a szőrmének nincs helye a társadalomban. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy a királyné kiállása után még abszurdabb, hogy a brit védelmi minisztérium valódi medveszőrméből készítteti a királyi gárda tagjainak sapkáit.

Nyitókép: Jordan Pettitt/Pool via REUTERS

#Bulvár#egyesült királyság#kamilla királyné#szőrme#PETA#állatvédők

Címlapról ajánljuk