Bulvár

Nem csak Katalin hercegné bukott le a gyenge Photoshoppal – íme a legnevetségesebb képmanipulátorok Madonnától Justin Bieberig

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 13:26

Négydimenziós lépcsők, trollkezek, testlopás: most nem az X-akták kimaradt jeleneteiről van szó, hanem Madonna, Ariana Grande, Beyoncé és a többiek arcpirító photoshopos lebukásairól. A képek manipulálását könnyen észre lehet venni, ráadásul az efféle csalás gyakran irreális testképeket is sulykol.

Érthetetlen katasztrófa, nevetséges melléfogás: többek közt efféle jelzőkkel lehetett illetni Katalin hercegné családi képét, amelyen könnyedén észrevehető, hogy több helyen is Photoshop segítségével szerkesztették meg. A hibák olyannyira kirívóak, hogy több nemzetközi fotóügynökség vissza is vonta a korábban kiadott képet.

A kép leközlése után nem sokkal az amerikai hírügynökség az ügynökségi tartalmak legsúlyosabb korrekcióját adta ki: az AP „Kill notifocation” figyelmeztetése szerint „Közelebbről megvizsgálva látszik, hogy a közlő manipulálta a képet. Csere nem lesz.” A szigorú megfogalmazásból is kitűnik, hogy a brit királyi család súlyos bizalmi válságba keveredett. Katalin walesi hercegné pedig elnézést kért, és azt írta, ő maga szerkesztgette ilyen amatőr módon a képet.


Azonban nemcsak Katalin hercegné faragott rá a képmanipulációra a múltban. Cikkünkben összeszedtünk öt olyan emlékezetes photoshopos celebbakit, amelyek még Katalin melléfogásánál is nyilvánvalóbbak.

1) Ariana Grande groteszk keze

Némileg Mike Mignola antihősére, Hellboyra emlékeztetett Ariana Grande az alábbi, 2015-ös képen, amelyet új dala megjelenése előtt közölt magáról. Nem csoda, hogy az énekesnő az eredeti poszt alatt hamarosan meg is szüntette a kommentelés lehetőségét. Túl sokan mutattak rá arra, hogy a képet nyilvánvalóan megszerkesztették. A nehezen érthető Photoshop-mutatvány eredményeként Grande jobb hüvelykujja majdnem olyan hosszú lett, mint a haja, méreteiben pedig a tenyér abszolút nem passzol a bal kezéhez.

Ariana légycsapó méretűre bindzsizett mancsát alább lehet megcsodálni:

Nemcsak Katalin bukott le a rossz Photoshoppal – íme 5 sztár, aki manipulálta a képét, Madonnától Justin Bieberig
Fotó: arianagrande / Instagram

2) Bella Hadid hamis fenekétől még a szekrény is meggörbül

Hasonló anomáliát okozott a téridőben Bella Hadid számítógéppel felturbózott feneke, amelytől görbe lett az egyenes, éjszaka a nappal, a fehér pedig fekete. Na jó, azért egy picit túl drasztikus lenne a Jelenések könyvéhez nyúlni, ám mindenesetre az alábbi képen tisztán látszik, hogy a modell képeit szerkesztők az igényesebbnek gondolt kinézet érdekében mindent megtettek, kivéve hogy eltakarítsák nyomaikat a képről, ahol egy görbe szekrény árulkodik arról, hogy nem a valóság, amit látunk.

A Hadid családot több Photoshop-katasztrófa emléke is kísérti: Bella testvére, Gigi a múltban például összehozott egy irreálisan hosszú kart is, valamint anyajegyei a hasán is el-eltűnnek egy-egy fotózás erejéig.

Nemcsak Katalin bukott le a rossz Photoshoppal – íme 5 sztár, aki manipulálta a képét, Madonnától Justin Bieberig
Fotó: bellahadid / Instagram

3) Madonna, a testtolvaj

Madonna pedig lehet, hogy A testrablók támadása című 1978-as, klasszikus sci-fi rajongója, ugyanis maga is szívesen pattintja át saját buksiját más emberek torzójára. Legalábbis erről ad bizonyságot az alábbi promóciós fotó, amelyről nem sokkal publikálása után kiderült: valójában nem az énekesnő teste látható rajta, csupán arcát szerkesztették rá egy ausztrál TikTok-felhasználó, Amelia Goldie testére.

Amikor a szóban forgó, 28 éves hölgy meglátta, hogy ellopott testén egy popdíva feje díszeleg a hivatalos közleményben, megpróbálta felvenni a kapcsolatot az énekesnő csapatával, először sikertelenül. Ő azt hitte, hogy valami otromba vicc áldozata lett, és ahogy a Daily Mail szerint fogalmazott: „ez a legfurább dolog, ami életemben valaha történt”. A kép alapján megkockáztathatjuk, hogy ennél durvább már tényleg nem fog történni az életében:

Nemcsak Katalin bukott le a rossz Photoshoppal – íme 5 sztár, aki manipulálta a képét, Madonnától Justin Bieberig
Fotó: Madonna / Instagram

4) Justin Bieber konditerem helyett is photoshopolt

Nem lehet klasszikus Photoshop-bakikról beszélni úgy, hogy meg ne emlékeznénk arról, amikor a kis, vézna Justin Bieberből kész izomcelebet puffasztottak – vagy inkább puffaszthattak – a Calvin Klein ügyes képszerkesztői. A sztár a márka férfias imidzsszekerét tolva pózolt egy reklámkampányhoz, ám végül úgy ítélte meg a cég, hogy jobban fogynának az alsógatyák, ha Justin egy picit izmosabb lenne a fotókon.

Ez a gondolkodásmód pedig az alábbi előtte-utána összehasonlításhoz vezetett:


Az esetből akkora botrány keveredett, hogy Bieber perrel fenyegette az eredeti képeket nyilvánosságra hozó lapot, és mindent tagadott. Közben már a New York Timesban is hosszas véleménycikkekben elemezték az esetet. Justin többi félmeztelen megjelenéséből pedig arra következtettek a rajongók, hogy a sztár hazudott, és valójában tényleg photoshopolták a Calvin Klein által készített képeket.

Az igazságot pontosan máig nem lehet megmondani: viszont ma már nosztalgiával gondolhatunk 2015-re, amikor ez számított az év egyik legnagyobb botrányának.

5) Beyoncé azzal is meghajlítja a téridőt, ha lemegy egy lépcsőn

Beyoncé az utóbbi évtizedekben a női magabiztosság egyik megkerülhetetlen ikonjává nőtte ki magát. Éppen ezért kevésbé volt érthető, amikor 2014-ben az E! News konkrét cikksorozatot közölt arról, hogy az énekesnő lehet, hogy mégsem annyira magabiztos a combjait illetően. Beyoncé ekkoriban több olyan képet is megosztott magáról, amelyen combjai vékonyabbnak tűntek, mint valójában – ezek a fotók pedig hemzsegtek a photoshopos szarvashibáktól.

Legdurvább közülük talán az a felvétel volt, amelyen látszik, hogy egy lépcsőfok vonala az énekesnő teste mögött megtörik, majd két oldalon ugyanúgy folytatódik tovább. Ezen a felvételen vakarhatjuk a fejünket:

Nemcsak Katalin bukott le a rossz Photoshoppal – íme 5 sztár, aki manipulálta a képét, Madonnától Justin Bieberig
Fotó: beyonce.com

 

#Bulvár#madonna#ariana grande#photoshop#lebukás#test#sztár#celeb#katalin hercegné#ma

Címlapról ajánljuk