Bulvár

Fotóbotrány: Katalin hercegné nem viseli a jegygyűrűjét a hírhedt manipulált fényképen

rtl.hurtl.hu

2024. március 12. 10:50

Csak találgatni lehet, miért.

Mint arról beszámoltunk, több mint egy tucat képszerkesztési anomáliát lehet felfedezni a Katalin walesi hercegnéről készült, március 10-én kiadott hivatalos fotón, amit több nemzetközi fotóügynökség vissza is vont kínálatából. A Kensington-palota közlése szerint a fotót Vilmos készítette a múlt héten.


A kép leközlése után nem sokkal az amerikai hírügynökség az ügynökségi tartalmak legsúlyosabb korrekcióját adta ki: az AP „Kill notifocation” figyelmeztetése szerint „Közelebbről megvizsgálva látszik, hogy a közlő manipulálta a képet. Csere nem lesz.” A szigorú megfogalmazásból is kitűnik, hogy a brit királyi család súlyos bizalmi válságba keveredett.

A botrányos felvétel az első hivatalos fotó, amelyet Vilmos brit trónörökös feleségéről januári hasi műtétje óta hivatalosan közzétettek. 

A Daily Mail kiszúrta azt is, hogy a manipulált fotón Katalin hercegné nem viseli a jegygyűrűjét. 

A lap orvosszakértője, Dr. Martin Scurr szerint ennek a legvalószínűbb oka a súlyveszteség, ami a hasi műtétek gyakori velejárója. A doktor másik lehetséges okként a köszvényt említi, ami az ujjak megduzzadásához vezethet. Harmadikként pedig Dr. Scurr a szteroidok szedését említi, amelyek szintén duzzanatot okozhatnak, ám hozzáteszi, ez ebben az esetben az arcot is érintené, nem csak az ujjakat.

Mint arról beszámoltunk, Katalin hétfőn elnézést kért a családi fotója körüli félreértések miatt. A Kensington-palota oldalán közzétett nyilatkozatban úgy fogalmaz:

Mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel.

Nyitókép: Ming Yeung/Getty Images

#Bulvár#katalin hercegné#fotó#anyák napja#manipulálás#jegygyűrű

Címlapról ajánljuk