Bulvár

Havas Henrik mást küldött maga helyett Csernus doktorhoz

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 13:22

Csernus doktor Görög Lászlónak jobban örült, mert ő nem vonta el a betegek figyelmét.

Havas Henrik még nem kezdett bele a Gaszner és Rihmer főorvos elmeosztálya című könyve megírásába, amikor megkérdezte Görög Lászlót, mi lenne, ha helyette látogatná a pszichiátriai foglalkozásokat, írja a Blikk.

Amikor részt akartam venni a kiscsoportos foglalkozásokon, amelyeket Csernus Imre tartott, kicsit összevesztünk, mert a betegek inkább velem akartak beszélgetni, mint vele. Ezért, amikor Mauritiuson nyaraltunk, megkértem Görög Lacit, vállalja el ezt helyettem

– emlékezett vissza Havas.

„Olyan volt, mint egy külön világ, és – furcsa módon – amikor véget ért a kutatómunkám, majd kiléptem a kapun, úgy éreztem, mintha a normális világból léptem volna be az őrültek közé. Emlékszem, épp húsvét volt, előtte pedig bál volt a Lipótban. Volt az egészben valami nagyon tiszta, gyermeki, olyan volt, akár egy iskolabál. Beszélgettek, táncoltak, óvatosan közeledtek egymáshoz, nagyon furcsa élmény volt” – mesélte a lapnak Görög, aki épp akkor látogatta rendszeresen a pszichiátriát, amikor magánéleti gondjai voltak.

„Csernus doktor velem kevésbé volt morcos, mint Havassal, ami talán annak köszönhető, hogy épp akkor kerestük fel együtt, amikor beteggel foglalkozott. Valahogy megérezte rajtam, hogy nálam sem kerek minden, és próbált a probléma mélyére ásni. Később jóban lettünk, és valóban sokat segített nekem is, hogy visszabillenjen a lelki egyensúlyom” – tette hozzá a színész.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Bulvár#havas henrik#Görög László#pszichiátria#csernus imre

Címlapról ajánljuk