Bulvár

Caramel szerint nem lehet sem igazán cigány, sem igazán magyar

rtl.hurtl.hu

2024. február 7. 10:19

Az Molnár Ferenc Caramel a szórakoztató műsorokban megkövetelt roma klisékről beszélt.

Molnár Ferenc Caramel a Romaként. podcast vendége volt, az előadóművésszel Horváth Zsolt, a Romaversitas Alapítvány kommunikációs menedzsere beszélgetett. (A beszélgetést a Glamour magazin szemlézte).

A celebműsorokról, hogy melyiket vállalja be és melyiket nem, az énekes azt mondta:

 „Elsősorban azt tartom szem előtt, hogy hol hogyan érzem magam. Általában elkezdem kényelmetlenül érezni magam, ha semmiről hahotázunk másfél órán keresztül, és úgy csinálunk, mintha történne valami. Az olyan helyzetekben is kényelmetlenül érzem magam, ha azt próbálják elhitetni velem, hogy az én életem érdekes, az én magánéletem érdekel valakit."

Kitért a show-műsorokban megkövetelt klisékre is:

„A különböző szórakoztató műsorokban szinte hozni kell a kötelező roma klisét. Azaz én a roma társadalom egy rétege számára nem lehetek igazi cigány a kicsit szofisztikáltabb zeném miatt. A többségi társadalom egy részének szemében nem lehetek igazi magyar. És a média legnagyobb részében sem lehetek jó szereplő, mert nem vagyok jó cigány a tévében. Ha beül egy talkshow-ba öt ember, akik közül egy roma, néha azt érzem, hogy kötelező neki ezt a sztereotip roma szerepet hozni. Nem gondolom, hogy ez nagyon kártékony vagy rossz irányba vinné a társadalmat, csak szívesen látnék egy másfajta roma karaktert is a képernyőn" – fejtette ki Caramel.

Nyitókép: Molnár Ferenc (Caramel) énekel az Ez az a nap! - a kortárs keresztény könnyűzene és modern gospel ünnepén a Puskás Arénában 2022. július 23-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

#Bulvár#caramel#molnár ferenc caramel#klisé#sztereotípiák

Címlapról ajánljuk