Bulvár

Alekosz meg akarta leckéztetni a sztrájkoló buszsofőröket, de gyorsan lezavarták a járműről

rtl.hurtl.hu

2024. január 29. 18:41

A celeb szerint neki joga van ötszáz euróssal fizetni a Volán-járaton, ám ezt a jogot nem sikerült érvényesítenie Érden.

Alaposan felhúzta magát a Volánbusz-sofőrök sztrájkján Alekosz, aki vasárnap egy zavaros Facebook-bejegyzésben azt kifogásolta, hogy a buszsofőrök nem tudnak neki húszezresből visszaadni.

Minden áldott reggel ott egrecíroztatja az utasokat meg ugrasztja őket egymásnak a volán, csakmert nincs váltópénze. Legyen!! Az a dolga! A 20.000. nem pénz? Akár még euróval is fizethetnék, ha akarnék. Köteles elfogadni. Jogom van hozzá

– idézzük betűhíven az egykori ValóVilág-győztes celebet. (Magyarország hivatalos fizetőeszköze a forint, nincs tudomásunk arról, hogy a Volánbusz-sofőrök kötelesek lennének eurót elfogadni, ezért ezt a mutatványt önök inkább ne próbálják ki.)

Ez még nem minden: Alekosz kilátásba helyezte, hogy hétfőn reggel nyolc órakor Érden felszáll a budapesti buszra, és a legnagyobb címletű euróval, ötszázassal fog fizetni (500 euró csaknem 195 ezer forint, egy Érd és Kelenföld közti buszjegy 500 forint).

Jogom van hozzá! Ha nem fogadja el, kiverem a balhét. Hát mit képzelnek ezek! Pofátlan simlis mind

– közölte Alekosz.


A Blikk hétfőn azt írta, hogy a celeb tényleg beváltotta ígéretét. A lap egyik olvasója szem- és fültanúja volt, ahogy Alekosz szóváltásba keveredett egy buszsofőrrel, akinek előadta, hogy joga van 500 euróssal fizetni. Mivel nem járt sikerrel, némi hezitálás után leszállt a buszról. A szemfüles olvasó le is fotózta a megállóban.

Nem törődött velem, egyszerűen tovább sétált, mint aki előre számított rá, hogy ez történik. Érthetetlen volt az egész jelenet

– írta a szemtanú.

További logikai csavar, hogy Alekosz mindezzel pont nem a sztrájkoló volánosokat fárasztotta, hanem egy olyan buszvezetőt, aki hétfőn is felvette a munkát.

A Volán-sztrájknak más izgalmas mellékszálai is voltak: itt írtunk arról, hogy Egerben egy idős nőt meglepett a munkabeszüntetés, mert ő a köztévéből szokott tájékozódni, ahol erről semmit nem hallott. A sztrájk második napját az RTL Híradó így összegezte:


Nyitókép (archív): RTL Fókusz

#Bulvár#alekosz#volánbusz#sztrájk#euró

Címlapról ajánljuk