Bulvár

Tóth Gabi reagált a plágiumvádra: Nem loptuk el, tudatosan használtuk fel

rtl.hurtl.hu

2023. november 5. 14:20

Bruti kísérteties hasonlóságot fedezett fel.

Megszólalt Tóth Gabi az Átkozott nyár című dalát ért plágiumvádakra 24 órán keresztül elérhető Instagram-sztorijában. Korábban mi is beszámoltunk róla: Tóth Gabi új számának nyitó része, egy keserédes hegedűszóló egy az egyben hasonlít egy régi orosz népdal hegedűszólójára.

Bruti, a humorista videójában még pár példát felhozott, hogy milyen korábbi popzenei alkotások hagytak nyomot Tóth Gabi új dalán, amiben szerinte tetten érhető Balázs Fecó és Zámbó Jimmy hatása is. Tóth Gabi most így reagált a plágiumvádra:

„Az Átkozott nyár című dalnál ránk bélyegezték, hogy esetlegesen mi ezt loptuk. Mi ezt nem loptuk el, mi tudatosan használtuk fel ezt az orosz népdalbetétet, ahogy a dalaimban, akár a koncerthangzásomban is nagyon sok népzenét elevenítünk meg, használunk fel, toldunk hozzá modern zenékhez. Ez most is így történt” – írta.

Hozzátette: „Mi teljesen tudatosan használtuk ezt az orosz, 100 éves népdalt, ahogy a Szívbeemelőnél a Hidegen fújnak a szelek című népdalt is felhasználtuk. Itt is egy feldolgozás, egy átirat történt, amiben olyan dallamkörök jelennek meg, amik a régi melódiákban is felcsendültek,”

tudatában voltunk ennek, módosítani sem akartuk, örültünk, ha hasonlít rá, mert nagyon fontos számunkra, hogy a régi dallamok megjelenjenek a modern világunkban

– írta.

Nyitókép: YouTube

#Bulvár#tóth gabi#bruti#plágium#vád#dal#reakció#népdal#balázs fecó

Címlapról ajánljuk