Bulvár

Szögeket vert a heréibe, mert a hangok ezt parancsolták

rtl.hurtl.hu

2023. október 30. 15:32

Az orvosok még nem találkoztak ilyen esettel.

Sebészeknek kellett eltávolítaniuk két szöget egy skizofrén férfi herezacskójából, miután követte egy képzeletbeli személy parancsát – írja a Daily Mail. Az esetről tunéziai orvosok számoltak be egy szakfolyóiratban.

Ami rendkívül riasztó, a férfinél korábban semmilyen mentális betegséget nem diagnosztizáltak, két nappal az eset után jelentkezett a kórházban, heréjében jelentkező fájdalomra panaszkodva. Miután az orvosok kikérdezték, elismerte, hogy két szöget vert a herezacskójába. Az egyik 6 centis volt.

Két szöget vert a heréibe, mert a hangok ezt parancsolták
Fotó: Urology Case Reports

A pszichiáterek skizofréniát diagnosztizáltak nála, , hogy téveszmék miatt vert szögeket a családi ékszerek mellé. Az is kiderült, hogy a beteg heréi nem szenvedtek maradandó károsodást.

A tuniszi La Rabta kórház orvosai elmondták, hogy szerintük ez az első olyan eset, amikor egy skizofrén férfi egy tárgyat dugott a herezacskójába.

Az ilyen mentális betegségtől szenvedők általában a szájukba vagy a végbelükbe dugnak be valamilyen tárgyat, herezacskós esettel még nem találkoztak az orvosok, úgy vélik, ez teljesen egyedi eset volt.

Nyitókép: Urology Case Reports

 

#Bulvár#szög#here#skizofrénia#téveszme#tunézia

Címlapról ajánljuk