Bulvár

Egy 14 éves lány észrevette, hogy telefonnal veszik, miközben a repülő mosdóját használja

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 7:37

Az ügyben kénytelen volt megszólalni a légitársaság is.

A New York Post cikke szerint egy repülő mosdójában elrejtett telefont vett észre egy 14 éves lány az American Airlines egyik járatán. A megoldás nem volt túl kifinomult: a mobilt egész egyszerűen felragasztották a vécé fedelére. Ezt a szülők meg is mutatták, a képet ide kattintva lehet megnézni.

A család szeptember 2-án repült az észak-karolinai Charlotte-ból Bostonba. Az eset miatt a fiatal lány és szülei is nagyon felháborodtak, dühösek, hogy ilyen dolog egyáltalán megtörténhet egy nyilvános közlekedési eszközön.

A telefont egy olyan matrica alá ragasztották, amelyen arra hívják fel a figyelmet, hogy a mosdó nem használható. A mobil nagy részét a matrica fedi, a kamera rész viszont pont úgy van elhelyezve, hogy venni tudja azt, aki a mosdót használni próbálja. A család nem hagyta annyiban a dolgot, feljelentést tettek az ügyben, emiatt nyomozás is indult. 

Elmondásuk szerint a lányuk a mosdó előtt várakozott, amikor egy férfi légiutas-kísérő odalépett hozzá. Azt mondta neki, hogy nincs sor az első osztályú mosdóban, és odavezette.

A lány anyja megpróbálta figyelmeztetni az utasokat, hogy ne használják a mosdót, mert valaki telefonnal fényképezi a vécét használókat. Megnézték, hogy a vécében még mindig ott van-e a telefon, de addigra már eltűnt. A lány apja ezután mind a négy légiutas-kísérőnek, köztük a férfinak is megmutatta a fotót a magyarázat reményében.

Emlékszem, láttam, hogy a férfi légiutas-kísérő arca teljesen kifehéredett

– emlékezett vissza az apa, megjegyezve, hogy ezt követően nem látták a férfit a repülés hátralevő részében. Egy női légiutas-kísérő a repülés vége előtt felkereste a családot, hogy bocsánatot kérjen a kellemetlenség miatt. 

A rendőrök az esettel kapcsolatban lefoglaltak egy telefont, amit később megmutattak a lánynak, aki úgy ítélte meg, hogy a készülék ugyanaz, mint amit a mosdóban látott. A hatóságok részleteket egyelőre nem közöltek a nyomozással kapcsolatban, letartóztatás még nem történt.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Bulvár#telefon#vécé#mosdó#repülő#légitársaság#american airlines

Címlapról ajánljuk