Bulvár

Karácsonyi manók miatt adott ki figyelmeztetetést a wales-i rendőrség

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 13:46

Trükkös módszerrel jelölgetik a házakat a betörők vagy az egész csak egy vicc? Erre keresi a választ a wales-i rendőrség.

Az észak-wales-i rendőrség figyelmeztetést adott ki azoknak a háztulajdonosoknak, akik karácsonyi manót találnak a kertjükben – írja a Daily Mail.

Egy képet is közzétettek az ünnepi dekorációról, figyelmeztetve, hogy aki ilyet lát a kertjében, tekintse baljós előjelnek. A lakosokat figyelmeztették, hogy ez egy trükk lehet potenciális betörők részéről, hogy lássák, van-e valaki otthon vagy sem. A rendőrség szóvivője a következőket mondta: 

Tudomásunk van arról, hogy Broughton körzetében magánszemélyek karácsonyi manókat hagynak lakóházak előkertjeiben.


A rendőrség szerint azért hagyják ott a törpéket, hogy lássák, begyűjti-e őket valaki, mert ha nem, abból arra következtetnek, hogy a lakók nincsenek otthon és szabad a pálya. 

Azt tanácsoljuk a lakosoknak, hogy legyenek éberek, és gondoskodjanak otthonaik biztonságáról 

– tette hozzá a szóvivő.

Az észak-walesi rendőrség megosztott egy linket, amelyen különböző információk és tippek találhatók a lakástulajdonosok számára, hogy biztonságban tartsák ingatlanjukat és elriasszák a potenciális betörőket.

A rendőrség öt tippet osztott meg a lakossággal, amelyeket érdemes betartani, ha valaki néhány napra felügyelet nélkül hagyja a házát, ezek a következők: 

  • Ha nyaralni megyünk, és szeretnénk bármit közzétenni a közösségi médiában, győződjünk meg róla, hogy a bejegyzéseink nem nyilvánosak, és csak a barátaink láthatják őket.
  • Időzítetten kapcsoljuk be a lámpákat és a rádiót, hogy úgy tűnjön, mintha otthon lennénk.
  • Kérjük meg egy megbízható szomszédunkat, hogy tartsa szemmel az ingatlant.
  • Azt is érdemes megfontolni, hogy megkérjük a szomszédokat, sötétedés után húzzák be a függönyöket, és parkoljanak a kocsifelhajtónkon.
  • Ne felejtsük el lemondani az újság- és tejszállítást. 

Fotó: pexels.com

#Bulvár#karácsonyi törpe#betörő#figyelmeztetés#rendőrség#brougthon#wales

Címlapról ajánljuk