Bulvár

Nincs már remény arra, hogy javuljon Michael Schumacher állapota

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 11:17

Michael Schumacher régi barátja, Roger Benoit nyilatkozott arról, mik a kilátások az F1-es legenda egészségi állapotával kapcsolatban.

Szívfájdalmat okozott Roger Benoit újságíró híre Michael Schumacher egészségi állapotáról azoknak a rajongóknak, akik az F1-legenda síbalesetéből való felépülésében reménykedtek – írja a Daily Mail. Azóta, hogy 2013 decemberében, a francia Alpokban történt síbalesetét követően kórházba szállították, nagyon kevés friss információ érkezett Michael Schumacher felépüléséről.

A német ikon életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután elesett és beverte a fejét egy sziklába – túlélte ugyan az ütközést, de hetekig mesterséges kómában feküdt, és több hónapig nem hagyhatta el a kórházat. Schumacher családja semmilyen információt nem adott át a sajtónak és nem engedték az újságírókat az F1-legenda közelébe egy évtizede.

A hétszeres világbajnok állapotát olyan szigorú titoktartás övezi, hogy még a versenyző barátai és családjának néhány tagja is sötétben tapogatózik. Roger Benoit-tól most friss hír érkezett. Benoit rendszeresen szivarozott Schumacherrel a versenyek után, és még Schumacher sárga Benetton-overallját is megkapta ajándékba, amelyben 1992-ben megnyerte első nagydíját. A német Blick kérdezte a 74 éves Benoit-t arról: mit tud Schumacher állapotáról?

Erre a kérdésre csak egy válasz van, és ez az, amit a fia, Mick adott 2022-ben interjúi egyikében: Bármit megadnék, hogy beszélhessek apával. Ez a mondat mindent elmond arról, hogy apja több mint 3500 napja hogyan van. Egy reménytelen eset 

– árulta el Roger Benoit.

Benoit Schumacher autóversenyző fiának, Micknek egy nyilatkozatára utalt, aki a Netflix Drive To Survive című műsorának egyik epizódjában így nyilatkozott: 

Azt hiszem, apa és én, mi másképp értenénk meg egymást. Egyszerűen azért, mert hasonló nyelvet beszélünk – a motorsport nyelvét.

 

Fotó: Getty Images

#Bulvár#michael schumacher#síbaleset#egészségügyi állapot

Címlapról ajánljuk