Bulvár

Geszti Péter: Tragikus, drámai terheket cipel minden család

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 30. 11:29

Geszti Péter szerint kiszorult az 50 pluszos generáció a tévézésből, ő most mégis felbukkan újra a képernyőn műsorvezetőként. Ennek apropóján nemcsak a képernyős karrierjéről, hanem a reklámiparból való kiugrásáról és magyar társadalomról is beszélt egy interjúban.

Geszti Péter hamarosan egy új műsor házigazdája lesz, ami ötvözi a lineáris televíziót az online tartalommal. A középpontban egy ismert ember fog állni, akinek streamen keresztül az egész napját lekövetik, a nap végén pedig Geszti Péter beszélget vele arról, milyen napja volt. Az egykori reklámszakember ma már podcastet gyárt, musicalt és dalszöveget ír, visszatért a televíziózás is az életébe, de teljesen kiszorította a reklámokat.

Azok a média- és kommunikációs piacok, ahol azelőtt szabad versenyben jól tudtam érvényesülni, mert jó teljesítménnyel lehetett ügyfelet elhozni, szinte teljesen megszűntek. (…) A reklámiparral lelkileg már korábban végeztem magamban. Minél jobban megyünk bele ebbe a brutális fogyasztói társadalomba 1989 óta, annál több megkötés és szabály van benne 

– árulta el Geszti Péter a Telexnek.

Geszti arról is beszélt, hogy nagyon gazdagnak tartja magát, de nem anyagi értelemben: a szabadsága miatt érzi ezt. Pozitív gondolkodású ember, de bevallotta, hogy ő is tud mélypontra kerülni. Szerinte azonban a magyar kultúrában nehéz jól lenni, mert itt az a szokás, hogy mindig a problémákra koncentrálunk, „nem illik” jól érezni magunkat és azt is elmondta, hogy miért?

Mert a magyar kultúrában ez nincs. Itt mindennek a hiánya van. Ezért is illik szarul lenni. Akkor is, ha nincs rá ok. De ok azért több is van, mint kéne. Ha csak a huszadik századot nézzük, hogy milyen iszonyatos traumákon ment keresztül az ország Trianontól Kádárig, középen a holokauszttal… Tragikus, drámai terheket cipel minden család. A »jól lenni«-re nem maradt tapasztalat, megélés, tér, idő, hogy kinőjünk ebből. Az a szerencse, ha ennek a létezését megtaláljuk a zenében, a költészetben. Ezért szomorú az, hogy ez a fajta nemzeti kultúra beszorult az undergroundba 

– tette hozzá Geszti.

Fotó: RTL

#Bulvár#geszti péter#reklámipar#dalszöveg írás#műsorvezetés

Címlapról ajánljuk