Bulvár

Holtan találtak egy tinédzsert egy kórház közelében, amit egy órával korábban hagyott el

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 10. 16:07

A szülők szerint a sorozatos orvosi mulasztások áldozata lett a lányuk, aki súlyos mentális problémákkal küzdött.

Evelin Chackót a Royal Bolton Kórházban ápolták 2020 júliusában, amikor kisétált a kórteremből egy kicsit. Ezt már korábban is megtette, de a tinédzser akkor nem tért vissza, és a közeli erdőben öngyilkos lett, írja a Mirror. A lány halálával kapcsolatban a Bolton Coroners Courtban tartott vizsgálat során kiderült, hogy július 1-jén a családja Farnworth-i otthonában történt túladagolást követően került be a kórházba, azonban nem megfelelő kórterembe került. A család szerint több mulasztás is történt az ügyben, Evelinnek hosszú ideje voltak öngyilkossági gondolatai, pánikrohamoktól szenvedett és önpusztító volt, gyakran fenyegetőzött azzal, hogy megöli magát, ha összeveszett a családdal.

Evelin édesanyja, Valsamma John hívta a mentőket, miután lánya azt mondta, hogy túladagolta magát. A lányt a Royal Bolton Kórház sürgősségi osztályára vitték, majd másnap egy felnőtt komplex ellátó osztályra került, ahol főleg idős, összetett egészségügyi problémákkal rendelkező betegeket kezelnek. A kezelőorvosa, Dr. Donelly azt mondta, nem volt teljesen tisztában azzal, mennyire súlyos a lány mentális állapota. Három nappal Evelin halála előtt Dr. Donelly többször is megpróbálta felvenni a kapcsolatot a gyermek- és serdülőkori mentális egészségügyi szolgálattal, hogy megbeszélje a jövőbeli kezelést, de üzenetet hagyni sem tudott. Állítólag a lány halálát megelőző vizit idején semmi nem utalt arra, hogy öngyilkosságra készülne. Evelint be akarták utalni egy mentális egészségügyi osztályra, de nem fogadták be. Dr. Donelly jelezte, hogy szerinte a lány nem áll készen arra, hogy hazaengedjék, de úgy érezte, nem hallgatják meg.

Evelin a halála napján felvette a kapcsolatot a szüleivel, akik úgy érezték, kiegyensúlyozott és jókedvű volt. Délután 2 körül kiment dohányozni, amit mindennap megtett, többet azonban nem tért vissza a kórházba. A holttestet alig több mint egy órával később találták meg. A rendőrségi halottkém elmondta, hogy Evelin telefonjában a keresési előzmények között azt lehetett látni, hogy akasztási módszerekre keresett rá. Régebbi keresések között pedig megtalálták a következő kifejezéseket is: „Hogyan titkoljam, hogy öngyilkos leszek?” „Hogyan kell búcsúlevelet írni?” A halál oka akasztás volt, de a halottkém szerint a fulladás előtt Evelin megpróbálta a kötelet elmozdítani.

Evelin édesanyja így emlékezett meg lányáról: „Evelin csodálatos és nagyon szeretetteljes lány volt. Bárki, aki ismerte, elmondhatja, hogy milyen boldog és mosolygós volt.” 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Fotó: pexels.com

#Bulvár#öngyilkosság#bírósági tárgyalás#Evelin Chacko

Címlapról ajánljuk