Bulvár

Tinderen ismerte meg gyilkosát a hátizsákos turistalány

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 8. 15:01

Egy hátizsákos turistalány, Grace Millane 22. születésnapja előtt egy nappal lett gyilkosság áldozata. Gyilkosa a Tinderen csábította el.

Az ITV dokumentumfilmet készített a 2018-as esetről, amikor Grace Millane egy Tinderen megismert randipartner áldozatává vált, számolt be róla a Mirror. A dokusorozat bemutatja, hogyan került a lány a gyilkosa karmai közé. Grace Millane halála sokkolta és elszomorította a világot, amikor kiderült, hogy megfojtotta, meggyilkolta és egy bőröndbe dobta a Tinder-randija, Jesse Kempson.

Grace az egyetem elvégzése után Új-Zélandra utazott. Egy ideig eltűntnek hitték, aztán kiderült, 22. születésnapja előtti estén ölték meg egy szállodában. A 27 éves gyilkos a bíróságon azt állította, egy rosszul sikerült szexjáték során halt meg a lány. Jesse Kempson minimum 17 évet tölt börtönben a bűncselekményért.

A bíróságon nyilvánosságra hozták a Tinder-üzeneteket, amikből kiderült, Grace Millane sokat hezitált azon, találkozzon-e a férfivel, a meghívásaira többnyire a „talán” választ küldte neki. Kempson ingyen italt és egy menő mexikói helyet ajánlott fel neki, amire még mindig azt a választ kapta: „még nem mondtam igent”. Később mégis randiztak Aucklandben és túl sokat ittak. A lány felment Kempson szobájába, ahol a férfi megfojtotta őt. A holttest még ott feküdt a szobájában, amikor újabb Tinder-randira ment. 

Másnap Grace nem reagált a születésnapi üzenetekre, így a családja elkezdte kerestetni. Hamarosan a rendőrség már gyilkossági ügyben nyomozott. A holttestet egy hegyen találták meg Aucklandtől 12 mérföldre. Nem kellett sok idő, hogy megvádolják Jesse Kempsont, aki ellen több erőszakos bűncselekmény ügyében már tartott az eljárás. Egy Tinderen megismert nőt megerőszakolt és egy korábbi partnere ellen is követett el erőszakos bűncselekményeket.

Az ITV dokumentumfilmjében Millie Mason – Kempson egykori lakótársa – azt mondta, hogy rossz érzése volt vele kapcsolatban, és kerülte, hogy kettesben töltsön vele időt. Így nyilatkozott: 

Végül már nem akartunk egyedül lenni vele a házban, egyszerűen tudtuk, hogy nem szabad egyedül a közelében lenni. Elgondolkodtató, hogy mi mást rejtegetett még.


 Hozzászólna?

 

Fotó: illusztráció, pexels.com

 

#Bulvár#gyilkosság#Grace Millane#jesse kempson#tinder#megfojtás

Címlapról ajánljuk