Bulvár

Lakatos Márk drámai kijelentése: „Semjén Zsolti barátomat keresem”

rtl.hurtl.hu

2023. július 27. 8:26

A stylist Mephisto-külsőt villantott.

Mint arról beszámoltunk, kedden robbant a bomba: Lakatos Márk kopasz lett.

Ám ez még hagyján, a stylist hamarosan  mephistói külsőt öltve szólította meg Magyarország miniszterelnök-helyettesét, a KDNP elnökét, Semjén Zsoltot. E szavakkal:

Semjén Zsolti barátomat keresem.

A videót az alábbi szöveg kíséretében tette közzé:

Nem tudom, miért az ő neve jutott az eszembe…

 Álljon itt egy kis magyarázat, hogy kicsoda ez a Mephisto:

„A Sátán egyik megjelenési formája, a hét főördög egyike, a második a bukott angyalok közül. A név valószínűleg héber elemekből áll, de értelme bizonytalan; talán 'romboló hazug', talán 'a jó elpusztítója'. Marlowe Doktor Faustusában Mephistophilis a név alakja, Goethe Faustjában Mephisto. A démon Faust (Faustus) idézésére jelenik meg, és felajánlja szolgálatait: ifjúságot, vagyont, rangot és sikert ígér az agg tudósnak huszonnégy év tartamára, cserébe a lelkéért.”

Mephisto alakja Szabó István Oscar-díjas filmjéből is ismerős lehet.

„A Mephisto központi karaktere Hendrik Höfgen (Klaus Maria Brandauer), aki a hamburgi színház művészéből előbb Berlin és Né­met­ország elsőszámú színészévé, végül a Porosz Állami Színház intendánsává válik. Bár önmagát csak színésznek tartja, aki kizárólag a művészetre kíván össz­pon­to­sítani, előmenetele során egyre inkább elköteleződik a náci hatalom mellett” – írja az MMA Lexikon.

 

Nyitókép: TikTok

#Bulvár#semjén zsolt#lakatos márk#mephisto#szabó istván

Címlapról ajánljuk