Bulvár

A több mint 7 milliárd dolláros vagyonán ülő cégvezető nem alszik éjjel, mert fél a szegények felkelésétől

rtl.hurtl.hu

2023. június 29. 10:02

Johann Rupert szerint nagyon súlyos következményei lehetnek a középosztály elsorvasztásának. Rupert vállalata birtokolja többek között a Cartier luxusmárkát is.

A Richemont nevű konglomerátum vezérigazgatója, Johann Rupert egy interjúban elmondta, hogy éjjelenként azért forgolódik, mert tart a szegények lázadásától. Rupert egészen pontosan így fogalmazott:

Hogyan fog megbirkózni a társadalom a strukturális munkanélküliséggel, az irigységgel, a gyűlölettel és a társadalmi rétegek közötti feszültséggel? Tönkretesszük a középosztályt, ez pedig vissza fog ránk hatni.

Rupert azután világosodott meg, hogy a munkavállalókat érintő technológiák változásairól és arról olvasott, hogy a világ népességének felső 1 százaléka több vagyonnal rendelkezik, mint a maradék 99 százalék.

A dél-afrikai származású Johann Rupert egyébként több mint 7 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. A Richemont birtokolja többek között a Cartier luxusmárkát, Vacheron Constantin, a Jaeger-LeCoultre, az IWC, a Piaget és a Panerai óramárkákat is.

Nyitókép: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

#Bulvár#johann rupert#richemont#Cartier#ékszer#luxus

Címlapról ajánljuk